DASK YARIŞMASI VE SONUÇLARI

DASK YARIŞMASI VE SONUÇLARI

Duman İnşaat

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından 2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması 'ında bu yıl beşincisi düzenlendi. 28 ilden 47 üniversiteden 75 takımın başvurduğu yarışmada heycanlı dakikalar yaşandı. finalde ödüller sahiplerini bulurken erzurum teknik üniversitesi finale kalan 24 takımın arasından birinci oldu.
Elemeleri geçen 24 takım final aşamasında dask ın verdiği malzemelerle bina maketi haline getirerek maket model tasarımları jüri üyelerine sundular. Finaldeki takımlara ait maket modeller depremi simüle eden sarsma masasında test edildi. Deprem testinden başarıyla geçen maket modeller, ekonomik puanlama ve estetik puanlama kriterlerine göre de değerlendirildiler. Yarışma sonucunda birincilik ödülünü, fayda-maliyet hesabında en yüksek toplam yıllık kazanç elde eden takım başarısıyla Erzurum Üniversitesi 'Ejder Kule' projesi kazandı. Ödülü alan öğrenciler para ödülünün yanı sıra üniversitelerine laboratuvar teçhizatı temini için 50.000 TL değerinde ödül kazandırdı. Yarışmada Karadeniz Teknik Üniversitesi ikinci, Bülent Ecevit Üniversitesi ise üçüncü olarak para ödülü kazandılar.
8 Nisan'da İstanbul Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası'nda yapılan törende İstanbul Teknik Üniversitesi En İyi Mimari Özel Ödülü'nü, Erzurum Teknik Üniversitesi birinciliğe ek olarak En İyi İletişim Becerisi ve Sunum Ödülü'nü, Bülent Ecevit Üniversitesi de En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü'nü almaya layık görüldü. Bingöl Üniversitesi ise işitme engellilere yaptığı sunumuyla takdir toplarken, yarışma katılımcılarının verdiği oylarla belirlenen Yarışma Ruhu Ödülü'nü kazandı.
DASK 'tan yarışma hakkında yapılan açıklamada dayanıklı bina hassasiyetinin önemine vurgu yapılarak “Deprem bizim coğrafyamızın bir gerçeği. Depremin olmasını engelleyemeyiz, fakat alacağımız önlemlerle depremin sonuçlarını azaltabiliriz. Bu da ancak ve ancak tam bir toplumsal seferberlikle mümkün. Türkiye'nin tarihi ne yazık ki depremin yol açtığı yaralarla dolu. Bu tarihten çıkaracağımız en önemli sonuç ise depremin değil, depreme dayanıksız binaların yaşamları kararttığı. Bu nedenle depreme karşı dayanıklı bina hassasiyetinin yaygınlaşması, bu mücadelede en çok önem atfetmemiz gereken hususların başında geliyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak Zorunlu Deprem Sigortası edindirme çalışmalarımızın yanında, deprem, depreme hazırlık ve sigortalılık konularında toplumsal bilinci güçlendirmek için önemli projeler yürütüyoruz. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmamızın bu yıl beşincisini düzenlemekten gurur duyuyoruz. 5 yıldır gençlerimizin dayanıklı bina inşa etme konusundaki başarıları ve duyarlılıkları bizlere umut veriyor. Yarışmamıza katılan geleceğin mühendisleri ve mimarlarının inşa edecekleri gelecek için heyecan duyuyoruz” denildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz