DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDE YENİ DÜZENLEME

DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDE YENİ DÜZENLEME

Duman İnşaat

Değerli konut vergisine yeniden düzenleme yapılacak. 5 Aralık 2019 tarihinde TBMM 'den geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürülüğe giren "Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile birlikte getieilen yeni vergilerden bir tanesi olan Değerli Konut Vergisi yerini aldı
Habere göre; düzenlemeyle birlikte değeri 5 milyon TL üzerinde olan mesken amaçlı taşınmazlardan konut vergisi alınmasına karar verildi. 5-7,5 milyon TL gayrimenkulden %0.3 , 7,5-10 milyon TL arasından %0.6 ve 10 milyondan fazla değerdeki gayrimenkuller için ise %1 oranında vergi ödenmesine karar verildi.
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yasanın bazı vatandaşlar için haksızlık olduğunu ve yeniden düzenlenmesi için talimat verdiğini duyurdu. Değerli konut vergisine yeni kriterler eklenecek. Tek bir konutu olanlar bu vergiden muaf olurken aynı zamanda 5 milyon TL  değerinde gayrimenkulü miras kalan kişinin aylık geliri bir memur maaşı kadar ise ve başka bir geliri yoksa bu vergiden istisna olacak. Değerli konuta sahip olanlar gelir durumuna göre değerli konut vergisi ödeyecek ya da belli bir kısmını ödeyecek.
Değerli Konut Vergisi, muhalefet partilerinin de görüşü ile yeniden hazırlanıp meclise yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak. Değerli Konut Vergisi ödemeleri için konuta sahip olanların gelirine bakılacak.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli konut vergisiyle ilgili yeni bir çalışma başlatılma talimatı verdiğini ve uygulamanın bir yıl ertelenebileceğini dile getirdi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz