DEPREM YÖNETMELİĞİ'NDE LED AMPUL ZORUNLU OLACAK

DEPREM YÖNETMELİĞİ'NDE LED AMPUL ZORUNLU OLACAK

Duman İnşaat

Depremin yıkıcı etkilerini azaltma kapsamında hazırlanan yeni yönetmelik, inşaat maliyetlerinin artmasına sebep oldu. Elektrik kesintisine rağmen 6 saat daha aydınlatma sağlamayan LED ampullerin 2018 deprem yönetmeliğine girerek yeni yapılarda zorunlu olması bekleniyor.

Eylül ayında hazırlanan yönetmelik inşaat ve yapı sektörüne birtakım sorumluluklar ekledi. Yeni deprem standartları gereği asansörlerin hareketli parçaları, alınacak önlemler ile olası deprem anında yolcu ve binalara zarar vermeyecek şekilde tasarlanıp üretilecek. Planlı alanlar imar yönetmeliği kapsamıyla da yapılacak olan değişiklik ile her daireye bir otopark yapılması zorunlu hale gelecek.

Acil çıkış ve merdivenlerde bulunacak olan ampullerin, elektrik kesintisine rağmen bataryasındaki enerji sayesinde aydınlatmaya devam edecek. Bu LED ampullerin yeni binalarda kullanılması sağlanarak tehlike ve kriz anlarında elektrik kesintisinden en az düzeyde etkilenmesi sağlanacak. Yeni yapılacak binalarda zorunlu olması beklenen bu ürün, eski yapılarda da kullanılabilmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fons Enerji yetkilisi ürünün tasarlanma amacının, deprem ve sonrası gibi afetlerde yaşanabilecek sorunları minimuma indirmeyi amaçladığını fakat piyasaya sunulduktan sonra gelen tepkilerin çok farklı olduğunu ve özellikle perakende sektöründe çok fazla talep gördüğünü belirtti. Bu sistem için ekstra bir kablolamaya ihtiyaç duyulmadığı bilgisini de bizimle paylaşan yetkili yeni nesil ampullerin gayet verimli olduğunu da vurgulamaktadır.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz