EGE ÜNİVERSİTESİ 'NİN YENİ DEV KAMPÜSÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ 'NİN YENİ DEV KAMPÜSÜ

Duman İnşaat

Ege Üniversitesi 'nin yeni kampüs ihtiyacı için kampüsün kurulacağı alan belirlendi. İzmir 'in Aliağa ilçesinde bulunan Çaltılı bölgesinde 1200 dönümlük alan için karar verildi. Binlerce öğrenciye hizmet verecek olan dev kampüs için çalışmalar devam ederken, şehrin ekonomik kanlkınmasına ve istihdama önemli bir etkide bulunmasıda öngörülüyor.
Ege Üniversitesi senatosu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ın yoğun girişimler ve ilgileri ile kampüsün Çaltılı bölgesinde kurulmasına karar verildi. Aliağa Belediye Meclisi de ağustos ayında aldığı kararla, kampüsün kurulabilmesi için Ege Üniversitesi 'nde 1200 dönümlük arsa tahsis etti. Ege Üniversitesi Çaltılı bölgesinde kurulacak olan yeni kampüs için çalışmalara devam ediyor. Yeni kurulacak kampüs sayesinde bölgeye istihdamda olumlu etki oluşturmasının yanı sıra, Aliağaya; bilim kültür sanat ve eğitim alanında da katkılar sunması hedefleniyor.  
Tahsis edilen araziyi senato üyelerine gezdiren Ege Üniversitesi Rektörü Budak,  yeni kampüsün teknolojik ve ekonomik alanda eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılayacağını belirtti.  Budak, "Aliağa’da ekonomik, teknolojik, sağlık ve sosyal bilimler alanında insanlığın tarihi ufkunu belirleyen yeni bilimsel alanlar için kurulacak birimler bölgenin ekonomik ve teknolojik alanda eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılayacaktır. Ekonomik ve teknolojik alanda önemli bir merkez haline gelen Aliağa’da Ege Üniversitesi’nin yer alması ’üniversite ile ekonomik ve teknolojik üretimi sağlayan kurumlar arasında’ ortak bir dil ve hedef oluşturmak demektir" açıklamasında bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dev kampüs ile ilgili değerlendirmede bulunurken "Şehrin mimarisine, kültürüne uygun bir proje olacak" dedi. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Necdet Budak, sosyal medya hesabından çalışmalarla ilgili açıklama yaptı: "Ege Üniversitesini ziyaret ederek üniversitenin Aliağa ilçesine kurulacak uluslararası standartlardaki yeni kampüsü ile ilgili toplantı gerçekleştirdik. Üniversitemizde bilim, sanat ve kültür faaliyetlerinin artması için bakanlık olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Aliağa’ya kurulacak yeni kampüsümüz; şehrin mimarisine, kültürüne uygun bir proje olacak. Ege Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olma yolundaki altyapısını hazırlayacak, eğitim kalitesinin artırılması adına ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasında bulundu.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz