EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI 'NA DESTEK

EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI 'NA DESTEK

Duman İnşaat

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile süreçten etkilenen sektörler için 100 milyar liralık kaynak ayırıldığını ve iş dünyasını rahatlatacağını bildirdi.


Koloğlu yeni tip koronovirüsün halk sağlığını tehdit eden risklerinin yanısıra hayatın rutin akışının bir parçası olan ekonomiyi de etkilediğinden bahseden Koloğlu "2020 yılının ilk yarısının dünya ekonomileri için kayıp bir dönem olarak geçme olasılığı yüksektir. Küresel ekonomi açısından nakit akışlarının yavaşladığı, salgının tüm dünya için ağır faturalara yol açabileceği yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Ekonomiye dönük alınacak tedbirler ve destek paketleri bu süreçte büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tip virüsün ekonomiik etkilerini azalmak amacıyla başlatılan destek adımlarını oldukça önemli bulan Başkan Celal Koloğlu, "Ekonomik İstikrar Kalkanı olarak adlandırılan paket ile ayrılacak 100 milyar liralık kaynak süreçten etkilenen öncelikli sektörler başta olmak üzere iş dünyasını rahatlatacaktır. İşverenlerin maliyetlerini azaltacak önlemler bu süreçte her zamankinden daha değerlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdamın muhafazası konusundaki vurgusu da çok önemlidir. Koronavirüsle mücadele kamu, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak topyekun yürütmemiz gereken bir mücadeledir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz