EV FİYATLARI NİYE DÜŞMÜYOR!

EV FİYATLARI NİYE DÜŞMÜYOR!

Duman İnşaat


Türkiye Emlakçılar Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, sektöre ilişkin durum değerlendirmeleri yaparak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Türk Lirası 'nda yaşanan değer kaybı ve döviz kurlarındaki sürekli hareketlillik sebebiyle birçok sektör fiyatlandırmada zorluk çekmesinden dolayı siparişler durdu. Yayınevleri kağıt bulmakta zorluk çektiği için basımları durdururken emlak sektöründe ev sahipleri fiyatları arttırdı ve anlaşmalar bozuldu. Demir fiyatları ise rekor durumunda. Piyasalar durma noktasına geldi. Çoğu iş kolunda dolar ve avro cinsinden faturalandırma yapıldığı ifade ediliyor.
Faiz indirimlerinin piyasaya yansımasını beklerken dövizdeki oynaklıkla beraber fiyatların yükseldiğini dile getiren Türkiye Emlakçılar Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, mülk sahiplerinin tapu dairelerinde satışlardan çekildiğini dile getirdi. Konut sahiplerinin ya fiyatları artırdığını ya da evleri satıştan çektiğini vurgulayan Taylan, “Gayrimenkul piyasası da ikinci el otomotiv piyasasına döndü” dedi.
Kasım'da açıklanan faiz indiriminde 9 bin 600 Türk Lirası olan demirin fiyatı, bugün 11 bin 470 TL’ye ulaştı. 
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, bu yükselişlerin sektörü durma noktasına getirdiğin dikkat çekti. Yüzgeç, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 
“Başta demir olmak üzere metal ürünlerde benzer bir sıkıntı var fiyat verilemiyor. Böyle olunca da konut arzı duruyor ve ev fiyatları yükseliyor.”

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz