EVİNİZİN DEĞERİNİ BİLİN!

EVİNİZİN DEĞERİNİ BİLİN!

Duman İnşaat

Ggayrimenkul alım satımları masraflarından kaçmak isteyenler yasal olmadığı halde gayrimenkullerinin değerini olması gerekenden düşük gösterebiliyorlar. İleride hem alıcı hem de satıcı için sıkıntılı bir durum olmaması adına zarar etmemek için doğru rakamın hesaplanması gerekiyor.
Peki bir evin gerçek değeri nasıl bulunur? 
Bir konutun fiyatını bellirleyen çok fazla faktör var tabiki. Merkeze olan uzaklık, ulaşım rahatlığı, güneş alma açısı, cephesi v.s.
Evinizin değerini belirlerken karşılaştırma yapmak en büyük faktörlerden biri. Satın almak istediğiniz evle aynı veya çok benzer özelliklerde ve konumda diğer satılık ilanların fiyatlarıyla karşılaştırabilirsiniz.
Bir başka yöntem ise; kira bedeline göre evin satış değerinin belirlenmesi. Herhangi bir gayrimenkulün fiyatı, o taşınmazın ilerleyen yıllarda sahibine kazandıracağı parayla doğru orantılıdır. Evin kira bedeli ile sahibine kazandırdığı para, toplam kira tutarını belirli çarpanlar kullanıp evin değerini hesaplanır. Kira bedeli yüksek ise evin değeri yüksek düşşük ise evin değeri düşecek anlamına gelir. En basit ve en doğru yöntem olarak bilinir.
Eğer satın almak istediğiniz evin fiyatından emin değilseniz, uzmanına sormak doğru olan olacaktır. Gayrimenkul değerleme şirketlerinden ve emlak danışmanlarından alacağınız yardım ileride yaşayacağınız mağduriyeti engelleyecektir. 


DEĞERİ ARTIRAN ÖZELLİKLER
1- Merkezi konumda bulunması
2- Ulaşım olanaklarının zengin olması
3- Yeni bina olması
4- Dairenin ışık alan (güney) cephede olması
5- Dairenin ön cephede yer alması
6- Dairenin ara katta yer alması (çatı, son kat, bodrum, veya 1. kat harici)
7- Binada asansör bulunması
8- Manzaraya sahip veya önünün açık olması
9- Ortak alanların olması (Spor salonu, sosyal tesis vb.)

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz