GAYRİMENKULÜN YILDIZLARI

GAYRİMENKULÜN YILDIZLARI

Duman İnşaat

Gayrimenkul sektörünün prestijli yarışması olan "Gayrimenkulün Yıldızları" gecesinde pekçok dalda ödüller dağıtıldı. Birçok sektörel paydaşı bir araya toplayan bu özel gecede sektör ile ilgili fikir, sorun, çözüm ve beklentilerin konuşulduğu konuşmacılar arasında Bakan Mehmet Özhaseki 'de katıldı.
Ödül türeninde, konumacı olan sektör temsilcileri 2019 'a umutlu girmek istediklerini belirttiler. Temsilciler kısa soluklu teşvik değil kalıcı reformlar istediklerini ifade ettiler. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,  “Ekonomimizde kısa soluklu kampanya ve teşvikler yerine ihtiyaç duyulan kalıcı önlemler ile yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi ve güven ortamının muhafaza edilmesi gerekmektedir. Böylelikle orta ve uzun vadede genel ekonomiyle birlikte inşaat sektöründe de sürdürülebilir büyüme desteklenecek” diye konuştu.
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Feyzullah Yetgin ise ''Bizim en büyük problemlerimizden birisi, maalesef günü kurtarmak. Biz bu yaklaşımı sergileyince maalesef gün çabuk geçiyor, sorunlar birikiyor, halının altına süpürüyoruz. Hayatın her alanında planlama yapmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
Ödül törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirleşme ve sektörün geleceğinden bahseden bir konuşma yaptı. Bakan Özhaseki, “Şehirlerin geleceği yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. O şehirdeki özellikle yerel yöneticiler, vali, STK, kim varsa bunların arasındaki uyum şehirleri doğru geleceğe taşımak adına çok önemlidir. Hedefler koyup bu hedeflere doğru uyum içinde koşuyorlarsa o şehirlerin geleceği parlaktır” şeklinde konuştu. Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu özellikle İstanbul’da beklenen deprem riskine dikkat çeken ve kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların hızlanması gerektiğinden bahseden Bakan Özhaseki, “Hedefimiz 15 yıl içinde 7 buçuk milyon binayı dönüştürmek. Bunun 150 bin civarı İstanbul’da, geri kalanı Anadolu’da. Hepimizin özlediği kimlikli kentler, yeşil şehirler için kentsel dönüşüm bir fırsat”  dedi.
Bakan Özhaseki şehirlerin uzun vadeli bir geleceğe sahip olması için tüm paydaşların uyum içinde organize olarak çalışması gerektiğini vurguladı.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz