BAKANLIKTAN DESTEKLi SANAYİ SİTESİ

BAKANLIKTAN DESTEKLi SANAYİ SİTESİ

Duman İnşaat

Gölcük Sanayi Sitesi açılış törenine katılan ve konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkeden en önemli gücün sanayiden ve üretimden geçtiğini vurguladı.
Global savaşta rakiplerine göre Türkiye 'yi ön sıralara taşıyacak olan güçlü ve rekabetçi bir sanayinin olması, ülkenin refah seviyesini arttırdığını söyleyen Varank, sanayicilere tek elden verimli ve yenilikçi hizmetler sunmak için çevre dostu, üretimi teşvik eden bir sanayi ekosistemi kurulmasını görev haline getirdiklerini söyledi. Bakan Varank, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerinin, bu amaç için yönlendirilmiş adımlar olduğunu söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: "OSB'lere ve sanayi sitelerine, düşük faizli ve uzun vadeli krediler veriyor, sanayicilerimiz için altyapısı tamamlanmış sanayi parselleri tahsis ediyoruz. Bugün ülkemizde, Bakanlığımızca desteklenen 476 sanayi sitemiz bulunuyor. Bu sitelere Bakanlıkça 8,5 milyar lira kredi kullandırdık ve 476 bin kişiye iş imkanı sağladık. Sanayi sitesi esnafımızın daha sağlıklı ve modern iş yerlerinde çalışması bizler için oldukça önemli. Bu noktada sanayi sitelerinin dönüşümü temel politikalarımızdan biri. Nitekim bugün açılışını yaptığımız bu site, ülkemizdeki diğer sanayi sitelerine de örnek olacak nitelikte."
Bakan Varank sanayi sitelerinin şehir dışlarına taşınmasının da önemli olduğunun altını çizdi. "30-40 sene öncesinin eğilimleriyle bugünün gerçekleri birbirinden oldukça farklı. Üretimde kullanılan araçlar gelişti ve değişti. Eski yapılar, yeni sisteme adapte olmakta zorlanıyor. En basiti, otoparklar bile yetersiz hale geliyor. Dolayısıyla şehir içinde üretim yapmak, hem üreticinin işini zorlaştırıyor hem de şehir sakinlerinin yaşam konforunu ciddi anlamda etkiliyor. Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması tam da bu ihtiyacın bir yansıması olarak ortaya çıktı." diyerek sözlerine devam etti.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz