BEDAVAYA VATANDAŞLIK

BEDAVAYA VATANDAŞLIK

Duman İnşaat

TÜGEM Başkanı Hakan Aydoğan değerleme raporlarındaki usulsüzlükleri açıkladı. 

Önceki açıklamaları ucuz vatandaşlık haberi ile yabancılara satıştaki boşlukları belirlemek üzerine olan Aydoğan bu kez de değerleme raporlarındaki usulsüzlükleri ortaya koydu. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan “Değerleme raporlarındaki yüksek gösterilen değerler ile de verilen vatandaşlıklara tedbir getirilmeli. Değerleme şirketleri yapı denetimde olduğu gibi atama şekli ile atanabilmeli ve değer 3 yıl sonra da tekrar kontrol edilmeli” dedi. Aydoğan yaptığı açıklamada; “04 Mart 2019’dan itibaren yabancı uyruklu kişilerin gerek alıcı gerek satıcı olarak taraf olduğu tüm tapu işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranıyor. Vatandaşlık için müracaat edenler için bazı değerleme uzmanları ve şirketleri usulsüz raporlar ile taşınmaz değerlerini raporlar üzerinde 250 bin dolar ve üzerinde gösteriyorlar. Lakin evin değeri piyasa koşullarına göre belki de 100 bin dolar seviyesinde. Bu şekilde tapu harcı farkına razı olan yabancılar, değerleme tarafındaki usulsüzlük ile ucuz yolla vatandaş olabiliyor.” şeklinde sözlerine ekledi.


Usulsüzlük yapan firmaların meslekten ihraç edildiğini ifade eden Hakan Aydoğan; “Yapmış olduğumuz araştırmada bu şekilde raporlar hazırlayan iki değerleme firmasının tespit edildiği ve meslek birlikleri tarafından ihraç edilerek, lisanslarının iptal edildiğini de biliyoruz. Bu hususta bizler de Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği çerçevesinde gerekli olacak düzenlemeleri Ticaret Bakanlığımız ile de paylaşıyor olacağız. Gayrimenkul alımı ile vatandaşlık sürecinde alınacak tüm tedbirleri önemsiyor, derneğimiz olarak bu tür konuları hassasiyet ile takip ediyoruz” dedi.


TÜGEM Başkanı yasal düzenlemeler ile bu şekildeki hilelerin engelleneceğine dikkat çekti. TÜGEM Başkanı; “Özellikle yabancılara satış sürecinde yetki belgeli emlak işletmelerinin de sürece dahil edilebileceğini, uzmanlık alanına göre onaylarının aranabileceğini düşünüyoruz. Değerleme süreçlerinde birliğimiz ile ortak çalışmalar yürütmeye hazırız. Bu sürecin daha sağlıklı işletilmesi için de başlangıçta gerekli tedbirler alınmalı, raporların kontrolü üst bir kurul tarafından gözden geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz