BUGÜNDEN İTİBAREN...

BUGÜNDEN İTİBAREN...

Duman İnşaat

Taşınmaz ticareti hakkında 5 haziranda yayımlanan yönetmelik ile emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin taşıması gereken şartlar belirlenmişti.

Bu düzenlemeyle Taşınmaz Ticaret Yönetmelik 'in yayım tarihinden itibaren 3 ay sonra emlak işletmelerinin taşınmaz ticaretinde aktif olabilmesi için yetki belgesi alması hükmü getirildi. Buna göre, 5 eylül den itibaren, işletmenin yetki belgesine sahip olup olmadığı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeden önce yetkili idareler tarafından kontrol edilecek. Yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. İşletmeler yetki belgesini alabilmek için gerekli belgeler ile beraber Ticaret Başkanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapacaklar. Yetki belgesinin geçerlilik süresi 5 yıl olmakla birlikte işletmenin görünen bir yerine asılması gereklidir. Yetki belgesini alabilmek için gerekli koşullardan bazıları; 30 metrekarelik işletmeye sahip olma, meslek odası kaydı, vergi mükellefi olma ve eğitim gibi şartlar bulunmaktadır. Mevcut işletmeler için metrekare ve eğitimden muaf tutuldukları da belirtildi.

Bu uygulama ile kaçak çalışanların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz