COVİD-19 SEKTÖRÜ NASIL ETKİLEDİ? NELER YAPILABİLİR?

COVİD-19 SEKTÖRÜ NASIL ETKİLEDİ? NELER YAPILABİLİR?

Duman İnşaat

Gayrimenkul sektörünün ileri gelenleri Covid-19 virüsü sebebiyle yatırımın yönünün değiştiğini, önceden şehiriçi yatırımlar revaçtayken artık şehirdışı arazilerin ilgi gördüğü kaydedildi. 
Koronavirüs tehlikesi sebebiyle "Evde Kal" çağrılarının etkiseyle emlak piyasasında online platformda arazi aramaları artış gösterdi. emlak yatırımlarının arazi yatırımlarına evrilmesine sebep olan salgın, alıcıların il dışı ormanlık, dağlık, küçük çaplı köyleri tercih etmesi sonucunu ortaya çıkardı. Virüsün yarattığı panik yatırımın yönünü değiştirerek köylerine dönüp yerleşen bir popülasyonun büyüdüğünü söyleyebiliriz.
EVDE KAL çağrısı doğrultusunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 18 Mart'tan itibaren, müdürlüklere başvuruların 'Web-Tapu' sistemi üzerinden, işlem (randevu) taleplerinin ise 'Alo-181' çağrı merkezinden veya 'www.tkgm.gov.tr' adresinden yapılması yönünde karar aldı. gayrimenkul danışmanları için sancılı geçen bu süreçte ilk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu Evrim Kırmızıtaş, sektörün ciddi şekilde etkileneceğini ve emlak sektörü için alınabilecek önlemlerden bahsetti. 
* Ev gösterme işlemlerine ara verilmesi sebebiyle farklı yollar tavsiye etti. “Eğer portföyünüzdeki evlere ulaşmanız sağlık açısından risk taşımıyorsa Facebook, Instagram ya da WhatsApp üzerinden canlı yayın yaparak müşterilerinize evleri gezdirebilirsiniz. Bu evlerin videolu kayıtlarını diğer alıcılarla da paylaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.
* Evde kalma sürecini kişisel gelişim için bir fırsat olarak değerlendirmenin mantıklı olacağını belirten Kırmızıtaş, “Ücretli veya ücretsiz birçok online eğitim bulunuyor. Emlakçılık üzerine eğitimlere ulaşmak oldukça kolay. Ayrıca portföyünüzdeki evlerin daha güzel fotoğraflarını çekebilmek için fotoğrafçılık üzerine online eğitim alabilirsiniz” dedi. 
* Bu süreçte herkesin evde olduğunu göz önünde bulundurarak satıcı portföyünüz ile gündemden uzak konuşmalar ile ilişkilerinizi güçlendirme fırsatı olarak değerlendirmelisiniz.
* Evde kalmak internet kullanımı oldukça arttırması sebebiyle dijital rakamlara daha çok önem verilmesi gerektiğini vurgulayan yapan Evrim Kırmızıtaş, “Küçük bütçelerle hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Eğer bu konuda bilginiz yoksa öğrenmenin tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz