IMF ENDİŞELİ

IMF ENDİŞELİ

Duman İnşaat

Uluslararası Para Fonu(IMF) Küresel Finansal İstikrar Raporu isminde yılda iki kez hazırlanan bir analiz gerçekleştiriyor. Küresel Finansal İstikrar Raporu 'nun Nisan 2019  sayısının analitik bölümleri 4 Nisan 'da yayımlandı.
'Konut Fiyatlarında Aşağı Yönlü Riskler' başlıklı ilk yayınlanan raporda konutta aşırı değerleme, düşük faiz oranları ve rahat borçlanma konusunda endişelerin finansal istikrarı önemli ölçüde etkileyeceği vurgulandı. Raporda, “Risk altındaki konut fiyatlarının ölçülmesi, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesine yönelik aşağı yönlü risklerin tahmin edilmesine yardımcı olmaktadır.” ifadesine yer verildi.
Raporda Çin ve Amerika için oldukça düşük faiz ve kolay bir şekilde elde edilen kredilerden dolayı konut fiyatlarındaki ölü fiyat riski artış gösterdiği ortaya çııktı. 2008 yılında konut fiyatlarındaki ani düşüş sebebiyle oluşan küresel mali kriz ve normal seyrinde ilerleyen makroekonomik performans ve finansal istikrarın olumsuz etkileneceği belirtildi. Raporda bu konuyla ilgili, “Son yıllarda birçok ülkede konut fiyatlarındaki hızlı artış, fiyatlarda düşüş olasılığı ve bunun olası sonuçları hakkında bazı endişelere yol açmıştır.” ifadesinde bulunuldu.
 IMF raporunda, küresel finansal krizden bu yana tahminlere göre, konut fiyatlarındaki aşağı yönlü risklerin dönüşüm yaşadığını ve 2007 sonunda yüksek risk altında olan birçok ülkenin bugün daha düşük risklerle karşı karşıya olduğunu gösterdiğine vurgu yapıldı.
“Ancak birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde konut fiyatları risk altında bulunmaktadır” ifadesi kullanılan raporda, konut fiyat seviyelerinin parasal ve makro ihtiyati politikalar için doğrudan bir hedef olarak düşünülmemesi gerektiği ifade edildi.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz