İZMİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

İZMİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Duman İnşaat

Geçen hafta bütçe görüşmelerine başlayan TBMM 'de İzmir için devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları da ele alındı.
Habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2022 yılı bütçe sunumlarında  İzmir  yatırımlarından bahsetti.
Kentsel dönüşüm ile ilgili İzmir’de bekleyen dosyanın bulunmadığını belirten Bakan Kurum, “Büyükşehir ve Bayraklı belediyelerine vatandaşlarımız için, milletimiz için yapılması gereken her türlü desteği vereceğimizi söyledim. İşte şimdi yüce Meclis’in çatısı altında ‘Deprem ile alakalı, kentsel dönüşüm ile alakalı bize kim geliyorsa ona yardım edeceğiz’ sözümü yineliyorum. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz” dedi.
Bakan Kurum’un ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Bütçesi üzerine söz alan AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Hükümetlerinin 19 yılda İzmir’e 85 milyar lira yatırım yaptığını belirtti. İzmirli hemşehrilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini dile getiren Çankırı, şöyle konuştu: “İzmir depreminde 21 gün, gece gündüz demeden afetzedelerimizin yanında olan bakanımıza tüm hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kentsel dönüşüm planlamaları adına siyasi görüşleri bir kenara bıraktı ve ‘İzmir hepimizin İzmir’i, bu çarpık ve riskli yapılardan kurtaralım’ diyerek 25 ilçe belediyesine samimi bir çağırıda bulundu ve karşılık buldu. Tüm bunlar hem Büyükşehir hem de CHP kurmayları tarafından çok iyi bilinirken, bir teşekkür etmek yerine bu konuyu Meclis gündemine taşıyorlar.”

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz