MEGA PROJELERE VATANDAŞTA ORTAK OLACAK!

MEGA PROJELERE VATANDAŞTA ORTAK OLACAK!

Duman İnşaat

"Bankacılık Kanunu ve bazı kanunlarda değişikler yapılmasına dair kanun" ile bazı kanunlarda değişiklik yapılan yasa teklifi TBMM 'de onaylandı ve 25 Şubat tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe girdi. Yürürlüğe giren kanun ile birlikte vatandaşın Kanal İstanbul tarzı büyük projelerde ortak olabilmesi ve aynı zamanda Varlık Fonu 'na kredi sınırlamalarına takılmaksızın borçlanma imkanı oluştu.
Habere göre; finansal piyasalardaki kişi ve kuruluşlara "manipülasyon ve yanıltıcı işlemler" isimli ceza kaleminde ceza miktarı arttırılırken, bankacılık işlemlerinde ücret ve komisyonları belirleme yetkisi Merkez Bankası 'na verildi. Bankacılık sistemini bozan ve tehlikeye düşürdükleri tespit edilen banka mensuplarının geçici olarak imza yetkileri iptal edilebilecek.
25 Şubat tarihinde yürürlüğe giren 8 maddelik düzenlemelerin özeti şu şekilde:
Sermaye Piyasası Kanunu'na eklenen düzenleme ile vatandaş mega projelere ortak olabiliyor. Düzenleme ile yerli otomobil ve Kanal İstanbul projelerine finansman sağlanabilecek.
Sermaye Piyasası Kurulu 'nun (SPK) teklife dair “Düzenleme ile aracı kurumlara proje finansmanı kredisi verme, altyapı yatırımları gibi büyük projelerdeki kredilerin menkul kıymetleştirilmesi, bu projelerin nakit akışlarına dayalı menkul kıymet ihraç edilmesi ve proje finansman fonu kurulması imkanları getiriliyor.” şeklinde bilgi notu paylaştı. bu sayede büyük altyapı projelerinde banka kredilerinin yanı sıra sermaye piyasalarınında aktif olarak kullanılmasına fırsat verilecek.
Düzenlemeyle Türkiye Varlık Fonu'na kredi sınırlamalarına maruz kalmadan işlem yapma ve borçlanma imkanı veriliyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz