SON GÜN...

SON GÜN...

Duman İnşaat

Bu senenin başında Bakanlar Kurulu 'nda alınan karara göre konut sektöründe tapu harcı ve KDV indirimi uygulanmaya başladı. Bu karar konut sektörünü heycanlandırdı.

Ev ve işyeri almak isteyen binlerce kişinin beklediği teşvikler 5 Mart 2018 de başladı. KDV indirimi ve tapu harcı indirimi kapsamında; tapu harcı konut ve işyerlerinde binde 20'den 15'e düşürüldü. Örnek olarak; Satış bedeli 300 bin TL olan bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere ödediği 12 bin TL'lik harç, 4 bin 500 TL alıcı, 4 bin 500 TL satıcı olmak üzere toplamda 9 bin TL'ye indi. Böylece 3 bin TL vatandaşın cebinde kaldı.

Aynı şekilde yine Bakanlar Kurulu 'nun açıkladığı kararlar arasında "bina ve/veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar" ifadesi yer aldı. Dolayısı ile iş merkezi binalarında da KDV oranı düşürüldü. Karar kapsamı ile konut ve işyerleri teslimlerinde, %18 den %8 KDV uygulaması hayata geçirilmeye başladı. "Net alanı 150 metrekare ve üzeri olanlar" ifadesinin yer aldığı ve bu özellikteki konutlar için KDV %18 oranında uygulandı. Açıklanan karar ile 500 bin TL 'lik konutun 90 bin TL 'lik KDV si 40 bin TL olmuş oldu.

Tapu harcı ve KDV indirimi kampanyası için son gün 31 Ekim 2018 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar yapılan konut ve işyerleri tapu devir işlemlerinde indirim uygulanacak. Sektör temsilcileri bu indirimlerin devam etmesini bu canlılığın sürmesi için indirimlerin sürekli olması gerektiğini belirtiyorlar.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz