ÜCRETSİZ DESTEK

ÜCRETSİZ DESTEK

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında 59 ilde konut yapmak isteyenlere ücretsiz proje desteğinde bulunacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgilere göre; 2015 te başlayan "Yöresel Mimariye Uygun Konut" projesi kapsamında pilot olarak seçilen il, ilçe ve köylerde bugüne kadar konut, pazar alanı, köy konağı, sosyal alan ve park olarak toplam 1048 yapı uygulamaya geçirildi.
yapıların dış cephesi gelenksele uygun, iç fonksiyonları bugünün ve yörenin koşullarına uygun olarak tasarlandı. konutların inşaasında yöresel malzemeler kullanıldı ve imar, yangın, deprem mevzuatarına uygun olarak projelendirildi.
Bakanlık vatandaşların taleplerini de dikkate aldı. Yöresel mimariye özgü örnek konutlar Kütahya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Erzincan ve Konya' da tamamlandı
Bakanlık bu yıl vatandaşların ücretsiz faydalanabilmesi için 59 şehirde Yöresel Mimariye Uygun Konut Projelerini 2023 yılına kadar tamamlayacak. yöresine uygun mimaride konut yapmak isteyen vatandaşlar, il müdürlüklerine başvurarak projesini ücretsiz alabilecekler.
Bakanlık yöresel mimariye uygun konut projeleri yaparken, köylerdeki altyapıları detaylıca inceliyor, ihtiyaç duyulan yerlerde arıtma tesisleri, güneş kollektörleri kuracak, konutların sıcak su ihtiyacı için enerji verimliliği sağlanacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz