GÖÇÜ DURDURACAK PROJE:TARIMKÖY

GÖÇÜ DURDURACAK PROJE:TARIMKÖY

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köylerden şehirlere göçün durdurulup aksine köye göç edilmesini sağlamayı planladığı Köy Konutları Projesi Tarımköy için düğmeye bastı.
proje kapsamında Ağrı'da 350 ahır ve 3 veteriner binası, Bingöl'de ise 200 konut ve ahır inşası için ijale yapıldı. Proje sayesindeköylerin yeniden üretime geçmesi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk aşamada kırsal alanda konut ve alt yapının mevcut eksikliklerini gidermek için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile proje için harekete geçti. kırsal alanlardaki yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kentten köye göç akımının başlaması için Tarımköy projesi kapsamında 81 ilin valiliğine yazı gönderildi. bakanlık valiliklerden köy konutları için uygun yerleşim alanlarının belirlenmesini ve taleplerin toplanması talep edildi.
Bakanlığa kısa süre de 30 kentten geri dönüş yapıldı. 21 şehirden, 548 köy-mahalleye konut yapımı için başvuru yapılırken, 18 kentten ise yer bildirimi bilgisini alındı.
Köy Konutları projesi ile daha önce 7 bin tarım konutu inşa edilmişti. Şu an Elazığ'da bin 515, Malatya'da ise 654 tarım köy tipi konut ve ahır projesinin çalışmaları ihale edilmek üzere. 
Tarımköy projesi dahilinde Türkiye'de bir ilk ve model olacak ahır projesi ise Ağrı'da hayata geçirildi.  550 milyon liralık yatırım bedeli olan bu projede 350 ahır ve 3 veteriner binasının ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Yine Tarımköy projeleri kapsamında Bingöl'de 200 konut ve ahır için proje çalışmaları başlatıldı.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz