CUMHURBAŞKANI’NDAN PEŞPEŞE KONUT MÜJDESİ

CUMHURBAŞKANI’NDAN PEŞPEŞE KONUT MÜJDESİ

Duman İnşaat

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenen yemekte konuştu. Bugüne kadar 200 bin deprem konutunun inşa sürecinin bilfiil başladığını söyleyen Erdoğan, toplamda 650 bin konut inşa edileceğini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerine ilişkin yaptığı açıklamada kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı büyük bir depremin meydana geldiğini, 11 ildeki 14 milyon insanın bu depremlerden doğrudan etkilendiğini söyledi. Erdoğan, aynı zamanda, depremin ilk anından itibaren devletin tüm olanaklarının afet bölgesi için seferber edilerek en kısa sürede yaraların sarıldığını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 200 bin deprem konutunun inşa sürecinin bilfiil başladığını, önümüzdeki aydan itibaren yapımı sona eren konutların hak sahiplerine peyderpey teslim edileceğini, hedeflerinin ilk bir yılda 319 bin konutun inşasını bitirip depremzedeleri güvenli yuvalarına kavuşturmak olduğunu paylaştı.

 

Toplamda 650 bin konutun inşa edileceğine vurgu yapan Erdoğan, altyapısı, üstyapısı, tarihi ve kültürel yapılarıyla depremzede kentleri eskisinden daha güvenli şekilde ayağa kaldıracaklarını belirterek, "Dost kara günde belli olur" sözündeki hikmetin bu dönemde bir defa daha görüldüğünü söyledi.

 

Kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı büyük bir afet yaşandığını, 11 ildeki 14 milyon insanın bu depremlerden doğrudan etkilendiğini ifade eden Erdoğan, depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarının afet bölgesi için seferber edilerek en kısa sürede yaraların sarıldığını söyledi.

 

Erdoğan, bunun yanı sıra, Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin günden güne geliştiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

 

"Başkan Biden ile dostluk ve iş birliğimizin güçlendirilmesi konularında mutabık kaldık. Sayın Biden ile kurulmasına karar verdiğimiz stratejik mekanizma, iki ülke arasındaki diyalogun derinleştirilmesine katkı veriyor. İkili ticaret hacmimiz 2022’de 32 milyar doları aşarak rekor bir düzeye ulaştı. Önümüzdeki süreçte iş birliğimizi ortak çıkarlar temelinde daha da ileriye götüreceğiz. Devletler arası ilişkilerde görüş ayrılıkları her daim olabilir. Bu normaldir. Fakat biz ortak paydaların daha fazla olduğunun ve bu kapsamda açılacak birçok sayıda fırsat penceresinin olduğunun da farkındayız. Birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket ettiğimiz müddetçe her alanda daha çok müspet neticeler alacağımıza inanıyorum. Devlet olarak bize düşen sorumluluk, size destek olmaktır. Büyükelçiliğimizin ve başkonsolosluklarımızın kapıları siz değerli yurttaşlarımıza her daim açıktır. Başınız dara düştüğü zaman sığınacağınız, ihtiyacınız olduğu zaman kapısını çalacağınız, bayram günlerinin heyecanını paylaşacağınız, zor dönemlerinizde yardım isteyeceğiniz ilk adres, her zaman devletimizin buradaki birimleridir. Devletimizin tüm olanaklarıyla yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum."

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz