İSTANBUL DEPREMİNİN ZAMANI GELDİ!!!

İSTANBUL DEPREMİNİN ZAMANI GELDİ!!!

Duman İnşaat

   İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 


Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehrimizi etkileyen depremlerin ardından, Türkiye'deki deprem riski yeniden gündem oldu. Son günlerde sık sık büyük İstanbul depremi de uzmanlar tarafından tartışılıyor. 
'İstanbul, beklenen olası depreme ne kadar hazır? Marmara Bölgesi’nde hangi kısımlar riskli?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. 
Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, beklenen İstanbul depremine ilişkin açıklamasında "Böyle bir deprem bekliyor İstanbul" şeklinde konuştu.

 

Habere göre; Bilim camiasının konsensusuna değinen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, bunu "Marmara Denizi kırılacak, bu da 7,6-7,5-7,2 gibi bir büyüklüğe gelecek" diyerek açıkladı. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, buna yakın bir görüşü kabul ettiğinin altını çizerek, İstanbul'u böyle bir depremin beklediğini vurguladı. "Beklenen bir depremin gelme zamanı neredeyse tarihi deprem ardalanmalarına göre karşımıza çıkması lazım bu aralar" ifadelerini kullanan Hüseyin Öztürk, bu ritim çalışıyorsa zamanının geldiğini aktararak, beklenen deprem ve tsunami şeklinde yazdığını belirtti. 1509 gibi bir depremin o zamandan bu zamana kadar olmadığına vurgu yapan Öztürk, "1509 segmenti büyük bir segment, bu segment ortadan kalkmadı, uzun zamandır depoluyor" ifadelerini kullandı. Bizi bekleyen depremin bunun benzeri olacağının varsayılması halinde, çok iyi hazırlanılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, görülecek depremin zamanının geldiğini dile getirdi. "İstanbul büyük deprem geçirmişse yine geçirecektir" açıklamasında bulunan Hüseyin Öztürk, Çınarcık, Kumburgaz, İmralı, Tekirdağ çukurlarının muhtemelen daha da çökeceğinin altını çizdi. "Çınarcık çökünce Adalar’a doğru bir su hareketi gerçekleşecek" şeklinde konuşan Öztürk, suyun bu tarafa doğru abanacağının altını çizdi. 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz