EV ALMAYI DÜŞÜNENLERE SON DAKİKA MÜJDESİ!

EV ALMAYI DÜŞÜNENLERE SON DAKİKA MÜJDESİ!

Duman İnşaat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, konut sahibi olmak isteyenlere Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan duyduğu müjdeyi verdi. İşte, yeni bir konut alma hayali kuranları sevindirecek o gelişme...

 

Ekonomi piyasasıyla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve Piyasa Kâhini olarak bilinen İslam Memiş, "Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri" programında Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmeden sonra önemli açıklamalar yaptı. Aktarılan detaylara göre, söz konusu görüşmede Bakan Kurum'a soru sorma imkânı bulan ekonomist, aralarında geçen diyaloğu köşe yazısında anlattı.

 

Yeni konutlar geliyor…

Karar'da yer alan habere göre, yazısına "Bakan Murat Kurum'dan müjdeler var..." başlığını veren Memiş, "Yeni konut satışı projeniz var mı?" diye sorduğu Murat Kurum'dan müjdeli bir cevap aldı. Bakan Kurum konuyla ilgili olarak bunun hazırlıklarını Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla yürüttüklerini dile getirerek, sektör temsilcileri ile bankalar da bu çalışmanın içinde olduklarını kaydetti. Murat Kurum ayrıca, "Banka tarafında sorun yok, kredi için para da hazır. Özellikle orta gelire de hitap eden projemizi başlatacağız." dedi.

 

Ayrıca yine verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, ünlü ekonomist İslam Memiş'e verdiği cevaplarda kredi çekerek konut almayı düşünen vatandaşlar için başlattıkları çalışmaları da ilk defa açıkladı. Bakan Murat Kurum, konut kredileriyle ilgili, "1 seviyesinin altında faiz beklenmeli mi?" sorusuna verdiği yanıtta ise seviye vermesinin çok doğru olmayacağını ancak bu konu ile ilgili banka temsilcileriyle görüşmelerinin devam ettiğini dile getirdi.

 

Bakan Kurum, konut fiyatı ile gelire göre de kademeli bir faiz politikası çalışması Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla yapıldığını belirttiği açıklamasıyla yakın zamanda kredilerde atacakları yeni adımların müjdesini de verdi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz