ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPAYASINDA SON DURUM NEDİR?

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPAYASINDA SON DURUM NEDİR?

Duman İnşaat

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, orta gelirliye konut kampanyası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Murat Kurum, konuyla ilgili açıklamasında "Orta gelirliye konut kampanyasında sona yaklaşıldı, titiz davranılıyor. Bu kampanyanın amacına ulaşması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 12 aralık tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Kurum'a konut kampanyalarındaki son durum soruldu.

Murat Kurum, konu ile ilgili olarak, orta gelirliler için hazırlanan konut kampanyasında sona yaklaşıldığını vurguladı. "Orta gelirliye konut kampanyasında sona yaklaşıldı, titiz davranılıyor. Bu kampanyanın amacına ulaşması için çalışıyoruz. Yaptığımızın bir karşılığı olsun istiyoruz" ifadelerini kullanan Murat Kurum, fiyatları etkilemesini istemediklerinin de altını çizdi. Kurum "Fiyatları dengeledik ve aşağı çektik, tekrar yukarı çıkmasını istemiyoruz" açıklamasında bulundu ve bunun için çalıştıklarını belirtti. Kampanya ile hem talebin yönetilmesinin hem de proje arzının artırılmasının gerekli olduğunu dile getiren Bakan Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız, detayları arkadaşlarımızla beraber çalışıyor. İnşallah yakında birlikte açıklarız" şeklinde konuştu.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de dün konut kredisi kampanyası ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, konut sektörünü canlandıracak ‘gerçek mortgage’ için hazırlıklar olduğuna dikkat çekti. Gayrimenkul sektöründeki sorunların altını çizen Bakan Nebati, konuyla ilgili olarak "Sektör temsilcileri ile konuştuk. Tabi, onların beklentileri konut kredisi faizinin yüzde 0.65-0.99 düzeyine inmesi" ifadelerini kullandı. "Dar gelirli vatandaşlarımız o kampanya ile konut sahibi olma fırsatı yakalayacak" açıklamasında bulunan Nebati, konut sektörünü canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” konusunda hazırlıklara başlandığını belirtti.

 

Hazırlıklarını yaptıkları modelde kullanılacak “mortgage kredisi”nin vadesinin 15 yıl civarında olabileceği bilgisini veren Nebati, bu modelde kredi faiz oranlarının alınacak konut fiyatlarına göre farklı uygulanacağının da altını çizdi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz