İMARA AYKIRI YAPILARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

İMARA AYKIRI YAPILARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kaçak yapılar ile ilgili mücadeleyi yakından takip ediyor. Muğla 'da başlanılan mücadeleye İzmirde yoğun bir şekilde devam ediyor.
İzmir 'de imar barışı kapsamında 400 bine yakın vatadaş Yapı Kayıt Belgesi 'ne kavuştu. İzmir de Yapı Kayıt Belgesi 'ni en çok alan ilçeler sırasıyla en çok Bornova % 15,5, Buca % 10,8, Karabağlar % 7,8 oldu.
İzmir il Müdürlüğü  ekipleri 1000 'e yakın Yapı kayıt belgesini, mevzuata uygun olmaması nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, belge iptallerinin çoğunlukla 31 Aralık 2017 tarihinde yapılmış olan yapılardan kaynaklandığını belirtti. İmara aykırı olan ve belgeleri iptal edilen bu yapıların yıkımı için Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelere yazı gönderdi. Yıkımların hiç vakit kaybedilmeden yapılması istendi aksi takdirde "yıkımların Valilik ve Bakanlık eliyle yapılacağı" ifadesi yer aldı. Ayrıca İzmir Çeşme 'de 20.448 Yapı Kayıt Belgesi başvurusuyla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtildi. Sahaya inen denetçiler 800 Yapı Kayıt Belgesi 'nin iptali konusunda çalışma yürttüğü çıkacak karar göre yıkım sürecinin başlatılacağı bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, İzmir'de Çeşme'nin ardından Urla'da da benzeri bir çalışmanın yürütüleceği bildirildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz