İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ Nİ BEKLİYOR!

İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ Nİ BEKLİYOR!

Duman İnşaat

İnşaat sektörü ve bağlı olan alt sektörlerin gözü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak olan Türkiye Ekonomi Modeli'ne çevrildi.

Habere göre; Bakan Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" dahilinde bir dizi tedbir ve destek açıklayacak.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Bakan Nureddin Nebati tarafından açıklanacak olan destek ve tedbir paketi ile ilgili olarak inşaat sektörünün ana girdilerinde maliyet artışlarının sürmesinden endişe duyduklarını söyledi. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, kamu ile iş yapan müteahhitlere yönelik olarak yakın zamanda yasalaşan fiyat farkı düzenlemesinin beklentileri karşılamadığını da sözlerine ekledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren konuyla ilgili olarak çıkarılacak olan ilgili kararnamede ilave fiyat farkı ödemesinde uygulanacak olan katsayıların, müteahhitlerin zararlarını kısmen bile olsa karşılayabilecek oranda olmasının hayati önemi olduğun belirterek, aksi halde 2022 yılında yeni bir fiyat farkı düzenlemesi ihtiyacının ortaya çıkacağını kaydetti.

Eren sözlerini şu şekilde tamamladı: "KDV oranlarında sürdürülen sadeleştirme çalışmalarında uygulamaya geçilmesi ise konut üreticisi müteahhitler için olumlu olacaktır. Öte yandan onlar da yüksek maliyet artışlarının büyük baskısı altındadır."

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz