İMAR KANUNU TEKLİFİ MECLİSE SUNULDU

İMAR KANUNU TEKLİFİ MECLİSE SUNULDU

Duman İnşaat

İmar alanın köklü değişiklikler içeren teklif Ak Parti tarafından meclise sunuldu. 
İmar alanında köklü değişiklikler içeren 37 maddelik kanun teklifi 14 Ocak 'ta TBMM Başkanlığı 'na sunuldu. Teklifte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vurgu yaptığı yatay mimariye geçişin sağlanmasından parsel bazlı imar değişikliğine son verilmesine, kaçak yapılara tapuya bildirim zorunluluğu getirilmesinden sahil kesimlerinde kumsala iskele yapımının yasaklanmasına kadar önemli düzenlemeleri kapsıyor. Ak parti grup başkan vekilli olan Mehmet Muş, kaçak yapıların hem cezalandırılacağını hem de yıkılacağını dile getirirken mevcut binaların traşlanmayacağını da belirtti.
Mehmet Muş 'un açıkladığı Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine göre imar planları ile, imar planlarına göre yapılan arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davalar, ivedi yargılama usulüne tabi olacak. Onaylanan imar planlarının hak sahipleri ve kamuoyunca haberdar olunması için ilgili muhtarlıklarda planın askıya çıkarıldığına dair ilanla değişikliğin yapıldığı alanda da tabela ile bilgilendirme yapılacak. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek. Yeni binalarda istendiği kadar kat çıkılamayacak.
Kaçak yapıların maksimum 7 gün içinde tapuya bildirme zorunluluğu getirilecek. Aykırılık giderildiğinde ilgili idarenin tapu idaresine bildirimi yapılmadan beyanlar hanesindeki kaydı kaldırılmayacak. Ayrıca kKaçak yapıların yıkım maliyetleri % 100 fazlası ile ilgili idareden tahsil edilecek
Mehmet Muş artık sahil kesiminde kumsal alanlarda iskele yapılmayacağını belirterek, "Kayalıklarda yapılacak. Sahil şeridinde yer alan köylerimizdeki vatandaşlarımız çatısı aksa yapamıyor, binasını boyayamıyor. Bu vatandaşlarımızı binalarına bakım yapma imkânına kavuşturacağız" şeklinde sözlerine ekledi.
Eğer teklif yasalaşırsa parsel bazında imar değişikliğine son verilecek. 1000 metrekareden az olmamakla birlikte adalarda, ada bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, , bina yüksekliğini artıran veya fonksiyon değişikliği getiren plan değişikliklerinde ihtiyaç duyulan kültürel tesis, sosyal ve teknik altyapı kullanımları, adanın merkezine en fazla 500 metre yarı çaplı alanda karşılanmak zorunda olacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz