İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜTÇESİNDE EN BÜYÜK PAY: ALTYAPI VE ULAŞIM

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜTÇESİNDE EN BÜYÜK PAY: ALTYAPI VE ULAŞIM

Duman İnşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi nin 2020 yılı Mali bütçesi 7 milyar 950 milyon tl ile kabul edildi. belediyedeki bütçe maratonu sonunda kabul edilen bu bütçenin %46 sı yatırımlara ayrıldı. kabul edilen 2020 yılı bütçesiyle birlikte yerel yönetimin 2020 yılı gider bütçesi 12 milyar 384 milyon lira oldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, bütçe görüşmelerinde söz alarak, “Bütçede raylı sistem yatırımları öne çıkıyor. Halkımıza konforlu ulaşım sunmak istiyoruz. Raylı sistem yatırımlarını bazı illerde hükümet üstlenirken İzmir’de yapmıyor. Belediyemiz kaynak bularak kendisi yapıyor. El birliği ile birbirimizi dinleyerek bu mecliste İzmir için çalışacağız. Demokratlığımızı göstereceğiz. Bütçemizin kentimize hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.
İzmir bütçesel olarak bir önceki yıla göre %32,6 oranında büyüme gerçekleştirdi. 2020 yılı bütçesinde en büyük payı 1 milyar 268 milyon tl ile altyapı ve ulaşım yatırımları aldı
Narlıdere Metrosu için 450 milyon TL, Buca Metrosu için 100 milyon TL, Çiğli Tramvayı için ise 97 milyon TL harcanacak. Halkapınar-Karabağlar metro hattının projesini de hazırlayacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez ulaşımını güçlendirmek amacıyla 137 milyon TL'lik yatırımla iki arabalı vapur alacak. Kente bin 140 araç kapasiteli yeni otopark inşa edilecek, 27 kilometrelik bisiklet yolu eklenecek ve kentte akıllı trafik yönetim sistemi de geliştirilmesi planlanıyor. Şehir içi ve kırsal bölgelerdeki yol çalışmaları, meydan, cadde ve yolların onarımları, karayolu alt-üst geçitleri, taşıt ve yaya köprüleri için 2 milyar TL'nin üzerinde bir bütçe ayrıldı. 73 milyon 400 bin liralık yatırımla Homeros Bulvarı-Otogar Bağlantı yolu inşa edilecek.
Kemeraltı ve çevresine yeni çehre İzmir Tarih Projesi kapsamında Kemeraltı ve çevre bölgesi de elden geçecek. Kemeraltı bölgesinin alt ve üst yapısı da dahil tamamen yenilenmesi için 126 milyon TL'lik bütçe ayrıldı. Ayrıca şehir genelinde devam eden arkeolojik kazı çalışmalarına verilmesi planlanan maddi destek de 11 milyon tl ile geçen yıla göre 2 kat artış sağladı.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz