İZMİR 'DE TAHLİYE BAŞLADI!

İZMİR 'DE TAHLİYE BAŞLADI!

Duman İnşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin simgesi olduğunu düşündüğü Kültürpark 'ın iyileştirilme çalışmalarına oldukça titizlikle devam ediyor. Çalışmaların en önemli adımı olarak Kültürpak içerisinde bulunan dokuz adet yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını mahkeme kararıyla tahliye etmeye başladı. Ayrıca yapılarda bulunan yasadışı ekler de kaldırılıyor. Lunapark dışındaki yapıların tahliye işlemleri ise büyük ölçüde tamamlandı.
Kültürpark içindeki, lunapark, golf, su bisikleti işletmesi, Ada, Göl ve Kübana gazinoloarı ve Açık Hava Tiyatrosu içerisindeki satış büfesi için 2016 yılında tahliye süreci başlamıştı. kiracılar belediyenin kararına itiraz etmek için  açtıkları karşı davalar belediye lehine sonuçlanarak süreç hızlandı. 25 Ekim 2019 'da tahliye işlemlerini kendileri yapmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi kiracılara süre tanıdı. 31 Ekim tarihinde de söz konusu işletmelerin tahliye gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair denetleme yapıldı. Tahliye çoğunluğu bitmesine rağmen hala tamamlanmamış olmasından dolayı bir an önce boşaltılması için uyarı yapıldı.
Tahiyelerden sonra binalar yıkılmayacak. Söz konusu yapıların binaya yasal olmayan eklentilerini İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu 'nun kararı ile kaldıracak ve aslına uygun haline getirecek. Fuarın simgesi olmuş binalar yıkılmayacak ancak tekrar kiraya verilmeyecek. Kültürpark 'ın kimliğine uygun işletme ve faaliyetlerine devam etmesi planlanıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz