İZMİR DÖNÜŞÜYOR!

İZMİR DÖNÜŞÜYOR!

Duman İnşaat

Ege Bölgesi Sanayi Odası toplantısında temmuz ayı meclis toplantısında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İlk hedefimiz 35 bin ile 40 bin adet arasında konut üretmek" dedi ve halen dönüşümü devam eden Uzundere ve Örnekköy 'de 1500 'e yakın konut ve iş yeri dönüşümü devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘nde yapılan bilgilendirmelere göre, toplantı öncesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Arzu Özçelik, Büyükşehir'in dönüşüm projelerindeki son durum ve gerçekleştirilecek ihaleler hakkında meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. Özçelikten sonra kürsüye konuşmaya gelen Kocaoğlu, "Gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm için yola çıktık. Amacımız sadece evleri dönüştürüp onları afete dayanıklı bir hale getirmek değil. Gerek sosyal donatı alanları gerek çevre düzenlemeleriyle gerçek anlamda bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu İzmirli müteahhitlere İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘nin kentsel dönüşüm ihalelerine girmeleri için çağrıda bulundu. Vatandaş haklarının korunması, deprem bölgesinde olmasından dolayı daha hızlı ve kaliteli binalar üretilmesinin önemini vurguladı Başkan Kocaoğlu.

Kentin bütün görüntüsüne göre, 2050 yılına kadar kentsel dönüşümle konut, iş yeri, ofis ihtiyacını karşılayacak potansiyeli bulunduğunu belirten aziz Kocaoğlu konut sektöründe çalışan müteahhit firmalarımız eğer büyümek istiyorlarsa, kentsel dönüşüm ihalesine girmek zorundalar. Birleşmeleri gerekiyor. Proje bazında ortaklık da olabilir. Mutlaka bir yol bulmaları ve buradan yürümeleri gerekiyor. Kar düşük de olabilir yüksek de.. Ama en emniyetli konut üretimi, bizim yaptığımız yöntemdir" diye konuştu. Ayrıca konuşmalarına “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en bariz farkı, belediye-kamu ortaklığını gerçekleştirmesidir. İzmir’in en büyük toplu ulaşımı İZBAN ’da da, İzmir Jeotermal Anonim Şirketi'nde de yüzde 50 hissemiz bulunmakta. Bu bir model ve ilk defa İzmir de uygulandı” diye ekledi.

İzmir ‘in tasarım kenti olması konusunda bir süreç başlatıldı ve Dönertaş ‘ın üstünde bir tasarım atölyesi bulunmakta. Zenginleşmenin yolunun teknoloji kullanmak, tasarım ve yenilikten geçiyor. Bu tasarım hareketli İzmir ‘in turizmini de olumlu yönde etkileyeceği kesindir. “Kemeraltı'ndaki 11 bin binayı ayağa kaldırmadan turizmden, hizmet sektörünün gelişmesinden bahsetmek boş laftır" diyerek durumu vurguladı başkan Kocaoğlu.

Açıklamasının ardından meclis üyelerinden gelen soruları da cevaplayan Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvay hattının, Mavişehir İZBAN 'a bağlanacağını, çift ring olarak Atatürk OSB'den, Ata Sanayi'nden ve Katip Çelebi Üniversitesi'nden de geçeceğini dile getirerek "Karşıyaka tramvayından işte o zaman gerçek anlamda, maksimum fayda sağlanacak" dedi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz