İZMİR 'İN EN UZUN TÜNELİNDE SON DURUM

İZMİR 'İN EN UZUN TÜNELİNDE SON DURUM

Duman İnşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir 'in en uzun tüneli için çalışamlarına devam ediyor.
Bornova ve Buca arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak projede önemli bir adım olan Buca Tüneli 'nin sonlandırılması için harekete geçildi. Tünel projesi, viyadük ile birlikte Konak 'tan şehirlerarası otobüs terminaline ulaşımıda kolaylaştıracak. Belediyede yer alan habere göre; yetkili firmanın işten çekilmesi sebebiyle yarım kalan tünel projesi için yeniden ihaleye çıkılıyor. 
Toplam uzunluğu 7,1 km olacak proje tamamlandığında İzmir 'in en uzun karayolu tüneli olacak ve kent içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağı öngörülüyor. Tünel iki şeritli olacak. yüksekliği 7,5 metre, genişliği 10,6 metre uzunluğu 2,5 kilometre olarak açıklandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Çamlıkule ve Buca Ufuk Mahallesini birbirine bağlayan derin ve çift tüplü tünel inşaatı, ardından ihale ve proje çalışmalarından sonra 2020 bahar aylarında tekrar başlayacak. Yol güzergahında 250 ağaca inşaat esnasında dokunulmayacak ve kamulaştırılma yapılmayacak.
HGG İnşaat Anonim Şirketi, tünel ihalesini 109 milyon 900 bin 827 lira teklif sunarak ihaleyi kazanmıştı. Ancak yüklenici firmanın 4735 Sayılı Kanun'un “Sözleşmelerin Tasfiyesi ve Devri” başlıklı geçici dördüncü maddesine dayanarak işin tasfiyesi için başvuru yapması üzerine yaklaşık 250 metresi tamamlanan tünelde geçen yaz başında inşaat durdu.
Gidiş-geliş toplam dört şeritli olacak olan yeni tünel ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlanılacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz