İZMİR RAYLI SİSTEMLERİ BÜYÜYOR: HALKAPINAR-KARABAĞLAR METRO PROJESİ

İZMİR RAYLI SİSTEMLERİ BÜYÜYOR: HALKAPINAR-KARABAĞLAR METRO PROJESİ

Duman İnşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir deki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. belediye şimdi ise Halkapınar Karabağlar Metro hattı için kolları sıvadı. Proje ve inşaat ihalelerin sürecini başlattı.
179 kilometreye ulaşan raylı sistem hattını büyütmek için adımlar atmayı sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanlığı, Halkapınar-Karabağlar metro hattı için proje ihalesine çıktı. ihale gerçekleşti ve teklifler alındı. İzmir Büyükşehir beleiyesinde yer alan habere göre, yasal süre içerisinde bir itiraz gerçekleşmez ise Aralık 2019 da sözleşme imzalanması planlanıyor.
Proje aşamasının 2020 yılında kesin tamamlanacağı bildirildi. Sırasıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne, sonra da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na “onay” başvuruları gerçekleştirilecek. Onay sürecinin yaklaşık iki yıl süreceği tahmin ediliyor. Yatırım programına dahil edilmesi yle bilrlikte proje inşaat ihalesi ve inşaat sürecine başlayacak. Yaklaşık 28 kilometre yeraltında hat inşa edilecek. Onay süreçleri gecikme yaşanmaksızın olağan sürecinde ilerler ise Halkapınar-Karabağlar metro hattının inşasına 2 yıl sonra başlanması planlanıyor.
Başkan Soyer,İzmir Ana Ulaşım Master Planı 'nda metro hattının, Halkapınar-Konak-Bozyaka-Eskiizmir Caddesi-Gaziemir-Yeni Fuar Alanı-Adnan Menderes Havalimanı güzergâhında uygulanacağını ve inşaata başlamadan önce 16 bin metrelik sondaj çalışması yapılacağı bilgisini paylaştı. Tunç soyer proje ile ilgili, “Hat şehir içinde olduğu için sosyal yaşamı mümkün olduğunca az etkilemek adına çalışmaları olabildiğince yer altında yürüteceğiz. İstasyon sayısı ve yerleri henüz belli değil. Hepsi proje aşamasında, istatistiki veriler ışığında ve vatandaşlarımızla yapılan anketlerle belirlenecek. Devam eden Narlıdere, ihale sürecindeki Buca metro projelerinin yanında Karabağlar metro hattını da gündemimize aldık. Tüm bu projelerle İzmir’i demir ağlarla örme yolunda çok önemli bir aşamayı geride bırakmış olacağız” diye konuştu. 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz