İZMİR TARİH PROJESİ

İZMİR TARİH PROJESİ

Duman İnşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Tarih Projesi kapsamında bölge halkının tarihle bağlarını güçlendirmek aynı zamanda Kemeraltı bölgesinde canlılığı arttırmak için çalışmalar yapıyor. Balıkçılar Meydanı ‘nı tamamlayıp ardından 16. Yüzyıldan kalma ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı ‘nda son rötuşlara devam ediyor.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘nun yakından takip ettiği bu projede, farklı kollardan farklı çalışmalar aynı anda yürütülüyor. İzmir Tarih Projesi kapsamında, Kemeraltı ‘nın canlandırılması için birçok projeye start verildi. Kemeraltı ‘nın merkezinde bulunan taşçılar içi katlı otoparkı ile balık halinin arazisi, İzmir büyükşehir belediyesi tarafından balıkçılar meydanı haline dönüştürüldü. Alanı toplam 1431 m2 olan bölgenin sokak kurgusu, mimari ve ticari faaliyetleri ile uyumlu, çağdaş mimari diline sahip bir konseptte oluşturulan mekânın işletilmesi için de çalışmalar başladı.

İzmir ‘in Agora bölgesindeki tarihi hamam yaklaşık 1,2 milyon liralık yenileme çalışmasının ardından Ağustos ayının sonlarına doğru yeniden hizmet verecek.

Projenin kapsamı sadece Kemeraltı ile sınır değil. Bahribaba, İkiçeşmelik Caddesi, Damlacık ve Değirmendağı ‘na ek olarak Oteller Bölgesi, Havralar Bölgesi ve bu bölgeleri birbirine bağlayan Anafartalar Caddesi, Agora, Kadifekale - Antik Tiyatro bölgeleri planlara dahil alanlar. Tarihi mirası korurken, alandaki ekonomik ve sosyal yaşamı canlandıracak uygulama programlarının geliştirilmesi önem arz edenlerin başında yer alıyor. Toplam 3 aşamadan oluşan İzmir Tarih Projesi’nde proje alanına ilişkin öneriler; yerel yönetimler, ilgili diğer kamu kurumları, odalar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, fikir önderleri ve bölge kullanıcıları birlikteliğinde gelişen katılımcılar hem projeye destek vermekte hem de çerçeve tarafından değerlendirilmektedir.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz