İZMİR TRAFİĞİNE

İZMİR TRAFİĞİNE "HAVARAY" ÇÖZÜMÜ

Duman İnşaat

İzmir 'de ilk defa hayata geçirilecek olan "Havaray Projesi" için  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, merak edilenleri açıkladı.
Tunç Soyer, Aziz Kocaoğlu döneminde projelendirileren ve şehir içi trafiğine çözüm olarak sunduğu Havaray Projesi 'nin ilk noktası Gaziemir-ESBAŞ-Fuar arası yaklaşık 2.3 kilometrelik bir mesafe olduğunu ve ilk denemelerin yapılacağını söyledi. Soyer, "Benim yaptığım araştırma, Havarayın maliyeti metronun kilometre başına düşen maliyetinden çok daha düşük. Kamulaştırma yok, bir de yerin altında kazma, tünel açma yok. Hazır beton blokların üzerine oturtuyorsun. Yani çalışma sırasında trafiği de engellemiyorsun. Bitince de daha keyifli bir yolculuk yapıyorsunuz. Gerçekten daha makul. Aziz Bey nereden aldı o fiyatı bilmiyorum. Ben de ESBAŞ-Fuar İzmir arasındaki 2.3 kilometrelik hatla başlatacağım bu uygulamayı. Görüştüğümüz firmalar daha fazlasına talip. Ama ben deneme yapılsın istiyorum. Tamamen bitmiş bir işi İzmir görsün. Biz de maliyetleri görelim" şeklinde konuştu.
Tunç Soyer Havaray Projesi ne ek olarak İzmir 'e 3 yeni meydan ve bir suni göleti de şehre kazandıracaklarını bildirdi. Kentsel dönüşüm hakkında da bilgi veren Başkan Soyer, İzmir 'de kentsel dönüşüme Ege Mahallesi 'nden başlayacaklarını ve bölgede dönüşüme girecek olan mülklerin üçte ikisi ile anlaşma sağladıklarını ve çözüme oldukça yaklaştıklarını belirtti.
Basmane çukurunun suni bir gölete çevrilmesi ile ilgili Soyer şunları söyledi:  “Kesin bir karara varılana kadar suni gölet şeklinde kullanması gerektiğini düşünüyoruz. Etrafına banklar, fıskiyeler koyup ağaçlar dikip vatandaşın nefes alabileceği bir alan yaratacağız. Alanda hayata geçecek proje kesinleşene kadar bu şekilde kullanılmasını talep edeceğiz. Ayrıca çukurun yanı başındaki caddeyi de yeraltına alıp bölgeyi fuarla birleştirmek istiyoruz. Paydaşları bu konuda da ikna etmeye çalışacağız. Karşıyaka Çarşı ile iskeleyi de birleştireceğiz. Alsancak ve Basmane garlarında da aynısı yapılacak. Trafik yeraltına alındığında kendiliğinden geniş meydanlar ortaya çıkıyor. Özellikle Alsancak’ta Hocazede Camisi’nden itibaren yolun yeraltına alınacak olmasıyla tramvay geçişi ve trafik büyük oranda rahatlayacak. Bu üç meydan projesi hemen yapılacak.”
2015 yılında kültürpark EXPO 'ya aday olmasındaki başarısıyla İzmir mercek altına alındığında esasen ülkedeki ilkleri yapan güzel bir şehrimiz. İlk gazete, ilk itfaiye, ilk hayvanat bahçesi, ilk konsolosluk, ilk matbaa... İzmir hep öncü oldu ve olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz