GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEN HAZİNEYE DEV KATKI!

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEN HAZİNEYE DEV KATKI!

Duman İnşaat

 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye toplamda 27,4 milyar liralık katkı sağlandığını ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün son 2,5 senede Hazine'ye sağladığı katkının yaklaşık olarak 96 milyar Türk Lirası'na ulaştığını kaydetti.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, devletin sorumluluğu altında olan tapu sicillerinden kadastrolara, taşınır ve taşınmaz yapılardan mekansal bilgi sistemleri altyapısına kadar pek çok alanda hizmet veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), bu hizmetlerden elde edilmiş olan tutarlarla da bütçeye önemli bir katkı sunuyor.

 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü eliyle yürütülen ve Hazine'ye destek sağlayan uygulamalardan bir tanesi de "Aile Konutu Şerhi" oldu. Verilen bilgilere göre, Aile Konutu Şerhi ile 2021'de toplamda 22 bin 272 işlem yapılırken, 2022'de söz konusu bu sayı 25 bin 644'e çıktı. Yine açıklanan rakamlara göre bu yılın haziran ayına kadarki dönemde de söz konusu bu rakam 11 bin 245 şeklinde oldu.

 

 

"2 senede Hazine'ye önemli katkı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin değerlendirmelerine de yer verildi.

 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 2 senede Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü birimlerinde gayrimenkuller üzerine yapılan işlemler sayesinde Hazine'ye önemli katkı sağlandığını kaydederek, önemli açıklamalar yaptı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "2021'de 24 milyar 896 milyon 843 bin 26 Türk Lirası harç bedeli toplandı. 2022'de merakla beklenen söz konusu bu rakam 43 milyar 583 milyon 849 bin 955 Türk Lirası, bu yılın ilk 6 ayında ise  27 milyar 414 milyon 354 bin 497 Türk Lirası şeklinde oldu. Yine açıklanan rakamlara göre, 2021'den bu yana toplam 95 milyar 895 milyon 47 bin 478 Türk Lirası gibi bir rakam, Hazine'ye yansımış oldu."

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz