KAMU KURULUŞLARINDA EV UYGUNA KONUT NASIL ALINIR?

KAMU KURULUŞLARINDA EV UYGUNA KONUT NASIL ALINIR?

Duman İnşaat


Devletin birçok kamu kuruluşları kendilerine ait olan gayrimenkulleri internet üzerinden satışa çıkardı. Farklı özelliklerdeki gayrimenkuller arasında uygun fiyatlı konutlarda yoğun ilgi gördü.
Habere göre; kamu kurumlardan konut satın almak isteyen vatandaşlar ilk olarak olarak il milli emlak müdürlüklerinin sitelerini takip etmeleri gerekiyor. Bu kurumların sitelerinde satışta olan kamu konutları, lojmanlar amacıyla duyurular bulunuyor. Kamu kurumlarının başka ilanları amacıyla ise Basın İlan Kurumu (Resmi İlan Portalı) üzerinden yayınlanıyor.
Basın İlan Kurumunun internet sitesi üzerinden kamu kurumlarının sahibi olduğu ve satışa koyduğu tüm konut, araç, arazi, arsa, tarla duyuruları yer alıyor. Ek olarak bu web sitesinde icralık olan gayrimenkullerin satışları da  bulunuyor. Vatandaşlar isterler ise icradan satılık araç, konut, tarla, arsa gibi gayrimenkulleri isterlerse de kamu kurumlarının kendilerine ait olan ilanları görebilirler.
Kamu kurumlarından gayrimenkul alabilmek isteyenler için satışların ihale usulü olduğunu belirtmek gerekli. İlanları takip eden ve müracaat yapanlar satışlar için daha eskiden müracaat yapmaları gerekiyor. Kamu kurumlarının açıkladığı ihale tarihinde ise ihalelere katılım yapacaklar. İhale sürecinde en yüksek teklifi sunan satılık gayrimenkulü alıyor.
Kamudan satılık gayrimenkullerde belirli bir tahmini bedel fiyat saptanır. Bu rakam piyasadan bir oran daha uygun olabilir. Eğer konut, arsa, arazi, vasıta ve aynısı gayrimenkul satışları için ihale müracaatı az ise ilk öneri fiyatlarına satışlar gerçekleştirilebilir. İlk öneri fiyatına yapılacak satışlar ise vatandaşlara büyük fayda sağlayabilir. 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz