KANAL İSTANBUL BU YIL!

KANAL İSTANBUL BU YIL!

Duman İnşaat


Sürekli gündemde olan Kanal İstanbul Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan özel bir ekip ile detaylıca çalışılıyor. Mayıs ayında planların askıya çıkarılması Haziran ayından sonra da ihaleye çıkılması öngörülüyor.


Kanal İstanbul Rezerv Yapı Alanı'nın 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda daha önce yapılan değişiklik ile Kanal İstanbul 'un her iki yakasında 500 bin kişiye hitap edecek şekilde mahalle dizeynında yatay mimarinin çoğunluk olduğu konut alanlarının inşa edlmesi kararlaştırılmıştı.


Planlama aşaması devam eden imar planları ve hizmet verecek olan ticaret, resmi kurum, sosyal altyapı, teknik altyapı, sosyal tesis ve kültürel tesis alanlarının da bulunacağı yerleşim bölgeleri netleştirilecek. yeni yerleşim alanlarında doğudan batıya ve güneyden kuzeye olacak şekilde ekolojik koridorlar kurulacak. Ayrıca orman alanı, kıyı tesisleri, kentsel bölgesel sosyal donatı alanları, kentsel bölgesel yeşil ve spor alanları, üniversite alanı, teknoloji geliştirme bölgesi, turizm alanı, eko-turizm alanı, sağlık turizm alanı, kongre ve fuar alanı ve lojistik bölge, kıyı kullanımları gibi Kanal İstanbul'u dahada değerlendirerek kullanımlar planlandı.


bu yıl yapımına başlanması planlanan ve yapımının yaklaşık 7 yıl süreceği öngörülen Kanal İstanbul Projesi 'nin maliyetinin 75 milyar TL olacağı hesaplandı. Kanal istanbul ve entegre tesislerinde, projenin hazırlık-inşaat aşaması 10 bin işletme, kanal ve liman, lojistik merkez ve yat limanı gibi diğer işletmelerde yaklaşık 10 bin kişinin çalışması planlanıyor. Projeyle Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere birçok ülke ilgileniyor.
 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz