KANAL İSTANBUL NEDİR? GAYRİMENKULÜ NASIL ETKİLER?

KANAL İSTANBUL NEDİR? GAYRİMENKULÜ NASIL ETKİLER?

Duman İnşaat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'u açıklamasının ardından kanalın yapılacağı hat merakla beklenmeye başladı. Küçükçekmece-Avcılar-Arnavutköy-Başakşehir-Sazlıdere-Durusu güzergahı da netleştiğinde projenin yapılacağı bölgede yatırımlar anında artarken fiyatlarda aynı hızla yükseldi. Artışlarda ikinci dalga ise projenin başlayacağı ilk tarih olacaktır.
2011 yılından beri gündeme gelen Kanal istanbul Projesi 45 kilometrelik bir kanal ile Marmara Denizi'ni ve Karadeniz'i birbirine bağlamayı amaçlıyor. Pek çok yatırımcı arazi satın alırken şirketlerde ilgili bölgelerde gayrimenkul projelerini hayata geçirdi. Esas olarak arazilerdeki artış 2013 yılında başladı diyebiliriz. Yatırımcılar o senelerden  bu zamana kadar arazi topladığı bölgede konut fiyatları da oldukça yüksek.
TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin değerlemelerine göre, 2010 senesinden beri kanal boyunca fiyat artışları dikkat çekiyor. Verilere göre; Arnavutköy'de 2010'da 700 TL olan metrekare fiyatı bu yıl 1600 TL, Küçükçekmece 800 TL 'den 2400 TL 'ye yükselmiştir. Artış sadece konut fiyatlarında değil aynı zamanda arazilerde de büyük artışlar yaşanıyor. Arsalarda rakamlar; metrekare fiyatı 6- 250 TL arasında iken 2019 yılında 200-1600 TL ye kadar çıktığı gözleniyor.
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya’da projenin etkilerini şöyle değerlendirdi:
“Kanal İstanbul projesi, büyüklüğü ve içeriği gereği bölgeler üstü bir proje. Projenin konuşulmaya başlandığı dönemden itibaren başta arazi ve arsa değerlerinde gördüğümüz artışlar 2018 yılı itibarıyla durmaya başlamıştı. Projenin etki alanı oldukça geniş ve ülkeler üstü. Gayrimenkul açısından ele aldığımızda kenti içerisinde ayrı bir ada ve yeni bir su yolu oluşturuluyor. Bu ikisi dahi gayrimenkul değerlerini araziden başlamak üzere arsa, konut ve fonksiyonlandırmaya bağlı olarak her bir alt ticari fonksiyon ve tema bazında fiyat artışlarını beraberinde getirecektir."


 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz