İZMİR SAAT KULESİ

İZMİR SAAT KULESİ

Duman İnşaat

Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamit 'in tahta çıkışının 25. yılı adına, Sadrazam Mehmed Said Paşa tarafından yaptırılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen İzmir Saat Kulesi, Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.
Restorasyon çalışmaları kapsamındaki öncelikler, yapının deprem etkilerine karşı dayanıklı yapmak için iç ve dış mekana zarar verilmeden güçlendirilmesi. 118 yıllık tarihi Saat Kulesi nin yıllar içinde zarar gören eksilen taş ve mermerleri aslına uygun malzeme ve teknikler ile tamamlanacak. Tarihi yapının bronz ve demir aksamları mikro hassas kumlama ile temizlenecek ve hava koşullarına karşı koruyucular uygulanacak.
Ayrıca yapının su tesisatı ile beraber aydınlatma sistemi yapıya zarar vermeden ve dış cepheden görünmeyecek armatürler kullanılarak yenilenecek.
Tarih Projesi kapsamında yapılacak çalışmalar, sembol yapının hizmete açılışının 118'inci yıl dönümünde, 1 Eylül 2019 yılında bitirilecek.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz