KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA YARDIMI DESTEĞİ

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA YARDIMI DESTEĞİ

Duman İnşaat

Kentsel dönüşüm ile gayrimenkul sahibi veya kiracılara Çevre Şehircilik Bakanlığı 'nca kira yardımı desteği veriliyor. Verilen bu kira yardımı 715 ile 1150 TL arası illere göre değişkenlik gösteriyor. İzmir, İstanbul ve Ankara 1150 tl alırken Artvin, Bilecik, Bingöl gibi iller 715 TL yardım alabiliyor. Kentsel dönüşüm kapsamındaki kira yardımı desteği toplam 18 ay sürüyor.
Binanın riskli yapı olduğu tespit edilen ve yıkımına karar verilmiş binadaki kişiler tahliye tarihi ile birlikte 1 yıl içerisinde, yıkıldığı tarih itibariyle 3 ayda ikamet ettikleri il ve ilçelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere başvuru yapabiliyor.
Kentsel dönüşümde kira desteğinden yararlanabilmek için; Islak imzalı kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanının fotokopisi, yetkililer tarafından onaylanan riskli yapı tespit raporu, taşınmazın tapusu ve güncel tapu kaydı, riskli yapı tespit raporu ile aynı adresi gösteren fatura, ıslak imzalı ve mühürlü yıkılan yapılar formu, Ziraat Bankası'ndan hak sahibine ya da vekili adına açılan vadesiz TL hesap cüzdanı olması gerekiyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz