KİRA YARDIMI HAKKINDA MERAK EDİLENLER...

KİRA YARDIMI HAKKINDA MERAK EDİLENLER...

Duman İnşaat

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 6,8 lik Elazığ depremi can ve mal yaşattı. Depremden sonra binalarında hasar oluşan vatandaşlar kira yardımını merak ediyorlar. Yaşanan depremden sonra elazığda hasar tespit çalışması yapıldı. Evlerine giremeyen vatandaşların aklındaki tek soru ise kira yardımı alıp alamayacakları...
Habere göre; 6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut ya da işyeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı yapılmaktadır. Peki kira yardımı nasıl alınır, kimlere verilir, süreç nasıldır?
Kira yardımı alabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının binanızı riskli bulmalıdır. Yapılan kontroller sonucu binanız riskli bulunur ve kentsel dönüşüme uygun görülürse, bina yıkılır yerine yenisi yapılır. Bu süreç içerisinde devlet vatandaşa kira yardımında bulunur.
Kira yardımı almak için ilk olarak ikametgah edinmelisiniz. İkamet ettiğiniz bağımsız bölüm için devletten kira yardımı alacağınız süre 18 ay olacaktır. Kira yardımı alabilmek için daha öncesi kredi almamış olmak gerekir. Geri dönüşüm projelerine özel olan kişiler kira yardımı ile birlikte kredi yardımı alamazlar. Bu oldukça önemli bir noktadır. Başvuran vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerekir. Risk gurubunda evleri bulunan vatandaşlar evleri için yapı kimlik numarası alındığı tarih sonrasında devir işlemleri yapılmış ise bu durumda yeni malikin yapı kimlik numarası aldığı tarihte ikamet etme şartları sağlanamaz. Yeni malikler gayrimenkulü geç almamış olması gerekiyor. Aksi durumlar için kira yardımı yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır.
Kira yardımı için hangi belgeler gerekli?
Başvuru Formu
Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
Konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi
Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü)
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı)
Kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası )

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz