Konut Fiyatları İçin Öneri Geldi! Konut fiyatları ne zaman düşecek? Konut fiyatlarında son durum ne?

Konut Fiyatları İçin Öneri Geldi! Konut fiyatları ne zaman düşecek? Konut fiyatlarında son durum ne?

Duman İnşaat

 

Konut fiyatları son dönemde artış gösteren alanlardan biri oldu. Hem satılık hem de kiralık konutlarda fiyat artışları devam ediyor. Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği artan konut fiyatlarını yarıya düşürmeyi amaçlayan dikkat çeken bir öneri geldi. İşte detaylar…

 

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ? 

Konut fiyatlarının neden günden güne arttığı merak edilen konular arasında yer alıyor. İnşaat sektöründe yeni konut üretimi azaldığı için konut fiyatlarındaki artışlarda devam ediyor. Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği(GAPAS), İngiltere'de uygulanan bir yöntemi önerdi. Artan konut fiyatları yüzünden İngiltere'de uygulanan 'kullanım hakkı satışı' modeli Türkiye'ye önerildi. Bu modelin özelliği şöyle; kişiler sadece konutun yapı ömrü süresince kullanım hakkını satın alıyor. Konutun bulunduğu arsa mülkiyeti yine hak sahibine kalıyor. Bu arada müteahhit sadece yaptığı konut bedelini ve kârını alabiliyor.

Konutu alan kişi veya kişiler de müteahhite konut bedelini ödedikten sonra konutun yapı ömrü boyunca kira ödüyor. Bu modelde dikkat çeken bir özellik de kullanım hakkı alan kişi, binanın ömrü boyunca aldığı konutu istediği birine miras bırakabiliyor.

 

KONUT FİYATLARI NASIL DÜŞER?

Konut üretimin azaldığı şu günlerde GAPAS'ın önerdiği İngiltere modeli 'kullanım hakkı satışı' dikkat çekti. Konut fiyatlarında düşme sağlayacağı düşünülen bu yeni modeli GAPAS Başkanı İsmail Özcan tanıttı. Özcan, bu sistemin Türkiye'de madencilik, turizm ve tarım gibi alanlarda kullanıldığını söyleyerek parekende konut piyasasına da adapte edilebileceğini aktardı. Bu yeni mülkiyet sisteminde her kesim insanın kazançlı çıkacağını dile getiren GAPAS Başkanı İsmail Özcan, "Vatandaş fiyatı erişebilir bir konuta sahip oluyorken, müteahhit inşaat yapıp satıyor. Arsa sahibi arsayı elden çıkarmadan uzun vadeli getiriye kavuşuyor" şeklinde konuşuyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz