GAYRİMENKUL KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

GAYRİMENKUL KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Duman İnşaat

Konut ya da işyeri amacıyla bir mesken kiralamak istediniz. Araştırdınız ve buldunuz. Ancak kira sözleşmesini imzalamadan önce size ek masraf çıkarmaması ve sonradan başınızın ağrımaması için dikkat etmeniz gerekenler noktalar bulunuyor.
Peki nedir bunlar?
Kiralamadan önce araştırma yaptınız. Ancak yalnızca internet veya emlak ofislerinde görülen fotoğraflarla karar verirseniz yanlış tercih yapmış olursunuz. Kiralayacağınız gayrimenkulü mutlaka yerinde görmeli, tadilata ihtiyacı olup olmadığını, yerleşim olarak konumunu, alışveriş noktalarını, hastaneye olan uzaklığını görmeli ve o şekilde karar vermelisiniz. Üstelik bir kere giderek değil birkaç kez giderek kararınızı vermelisiniz. Toplu taşımaya olan uzaklık, etraftaki sosyal alanlar, eğitim kurumlarına olan mesafe gibi bilgileri araştırmalı çevrede yaşayan kişilerden bilgi almalısınız.

Sözleşme imzalamadan önce nelere dikkat edilir?
Gayrimenkulü kiralamak için her türlü incelemeyi yaptınız ve tüm kriterlerinizi karşıladığına karar verdiniz. Geriye kalan ise sadece sözleşmeyi imzalamak. Sözleşme imzalarken de dikkat edilmesi gerekenler var.
1-İlk olarak taşınmazın kira sözleşmesinde imza atacak kişi, gerçek ev sahibi mi yoksa değil mi kontrol edilmeli. Eğer mülk sahibi değilse kanunen vekaleti olup olmadığına bakılmalıdır.
2-Karar verilen mülk ile sözleşmede adı geçen mülkün aynı yer olup olmadığı kesinleştirilmeli. Bunun için tapu kayıtları adres, kapı numarası gibi bütün bilgiler karşılaştırılmalı. gayrimenkule ait olan ısınma şekli, aylık aidat ve yakıt giderlerinin ne olduğu gibi hususlarda yeterli bilgiye sahip olunmalı. Eğer gayrimenkul işyeri olarak kiralanacaksa binadaki diğer mülk sahiplerinden onay alınmalı.
3-Gayrimenkule ait olan elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarında bulunan rakamlar mutlaka sözleşmede belirtilmeli.
4-Gayrimenkul dikkatli bir şekilde incelenerek hangi şartlarda teslim alındığı, içinde yer alana eşyaların neler ve ne durumda olduğu sözleşmede belirtilmeli. Kiralanmak istenen gayrimenkul için depozito alınmakta ise, depozito miktarı muhakkak kira sözleşmesinde yer alması gerekiyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz