İZMİRLİLER İZMİR'DE KİRACI OLACAK!

İZMİRLİLER İZMİR'DE KİRACI OLACAK!

Duman İnşaat

Metropolde yaşayan insanlar tarafından kıyaslandığında İstanbul ‘un yaşam şartları açısından benzerlik gösterdiği tek şehir İzmir olarak düşünülmekte. İstanbul ‘a oranla da ucuz olması İzmir ‘e yönlenmeyi arttırdı.

İzmir ‘in dört bir tarafından ilginç mimarilere sahip kuleler ve AVM ler yükselmeye başladı bile. İnşaat çalışmaları süren konut projelerinde brüt metrekare fiyatının ortalaması 4 bin liraya dayanıyor. En düşük metrekare fiyatı ise 1727 lira ile Ulukent ‘te. Metrekaresi en pahalı konut ise 6387 lira ile konak ‘ta inşaatına yeni başlanan karma projelerde bulunuyor. En fazla konut inşaatı yapılan ilçeler sıralamasında Bornova 17 proje ve 6104 konut ile birinci olurken, çiğli yine 16 proje ve 3999 konut ile ikinci, konak 3 proje ve 905 konutla üçüncü, bayraklı ise 4 proje 801 konutla, Narlıdere 2 projede toplam 117 konutla yer almaktadır. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır; İzmir ‘deki konut fiyatları şuan için İstanbullulara çok ucuz geldiğini belirtti. Sadece yurtiçinde değil, güneş görmeyen İskandinav ülkelerinden bile İzmir ‘e gelerek gayrimenkul sahibi olmak istiyorlar. Görüldüğü üzere gelecek on yılda İzmir de inşaat sektörü daha da ivme kazanacak ve yatırımlar katlanarak devam edecek. Özellikle ulaşım projeleri bittikten sonraki 5 yıl İzmir ‘in inşaat sektöründeki büyüme hızı İstanbul hattaki Türkiye ‘yi bile geçecek gibi görünüyor. Bu gidişle İzmirliler İzmir ‘de kiracı haline gelecek. Eğer İzmirliler elini çabuk tutmazsa bu kentte ev sahibi olmaları daha da zorlaşacak.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır; İzmir için farklı beklentilerde olduğunu bazı ilçelerin projelerinin bittiğini belirtti. İzmir ‘in en büyük sıkıntısı arsa üretilememesi ve haliyle projeleri kısıtlandığı olmuştu. Bu noktada yerel yönetimlerin ilçe bazlı planlarını tamamlamasıyla kent için çok olumlu olacağı, ada bazında planlamaların yapılarak Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un yaşama geçirilmesini umduklarını kaydetti.

Doğru planlama yapılamadığı için İzmir'de yeni arsa üretilemediğini savunan Nasır, "Bu da müteahhitleri kentsel dönüşüm adı altında yık-yap sistemine yönlendirdi. Bugüne kadar İzmir'de yık-yap kapsamında 25 bine yakın bina inşa edilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz