YAPI MÜTEAHHİTLERİ DİKKAT !

YAPI MÜTEAHHİTLERİ DİKKAT !

Duman İnşaat


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Mart ayında ‘Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete yayımlandı ve yürülüğe girdi. Bu yönetmelik ile isteyen herkesin istediği yapı işine girmesi engellenecek. Belgesi olmayan müteahhit hiçbir yapı işinde olamayacak. bu sebeple firmalar ardarda başvuru yaparak belgelerini alıyorlar
Habere göre; yapı müteahhitliğinde yeni bir dönemin başlamasına sebep olan yönetmelik ile özel sektörde yapım işlerini yüklenecek müteahhitler için belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklere sahip olması koşulları aranıyor. Türkiye 'deki yapı stoğunun %95 ini özel sektör yapı müetahhitleri inşa ediyor. 
Firmalar belgeleri için kendi müracaatını kendi yapıyor. Belgeler, bakanlığın il müdürlüklerince denetlemesi yapılıyor. Yapı müteahhitleri yönetmeliğe göre 9 sınıfa ayrılıyor. 
Resmi Gazete’de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik maddesine göre; başvurular müdürlükçe belge numarası işlem süresinde sonuçlandırılıyor. Bu süre azami 15 gün olarak belirlenmişti. belgenin verilebilmesi için müteahhitlik yeterlilik sistemi, firmanın mali göstergelerini esas alarak, başvurudan önceki son 3 yıl içerisindeki bilanço oranlarına bakılıyor. Firmanın mali durumu; cari oran, öz kaynak oranı ve borç oranı olmak üzere 3 farklı bilanço göstergesi kullanılarak değerlendiriliyor. Firmanın mali yeterliği banka referans mektubuyla da destekleniyor.
G ve H grubundaki firmaların deneyim sahibi oldukça grubu da yükseltilecek.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz