YATIRIMLIK MI OTURUMLUK MU?

YATIRIMLIK MI OTURUMLUK MU?

Duman İnşaat

Ev sahibi olmak hayal değil ancak doğru evi bulmak oldukça zor. Tüm beklentileri karşılayan en doğru konut, sadece fiyat olarak değil; kullanışlılığı, lokasyonu, ulaşım imkanı, hatta aidatı bile tüm birikiminizi yatıracağınız eviniz için göz önüne alınacak birer kriter oluyor.
Eğer alacağınız konutu oturum amaçlı alıyorsanız, mekanın ne derece kullanışlı olduğunu inceleyin. Oturmak amaçlı aldığınız konutta dikkat etmeniz gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Konutunuzun bölgenin toplu taşıma imkanlarından ne kadar çok faydalanabilir konumda ise değeri de o kadar artıyor. Evin konumundan bahsetmişken işinize olan mesafesi de oldukça önemli. Eğer mesafe uzaksa zamanınız yollarda geçeceği için zamanla sosyal hayattan uzaklaşmanıza sebep olur. Önceliklerinizi belirleyip tercihlerinizi o yönde yapmak mantıklı olacaktır.
Yatırım için alıyorsanız kolay kiralanabilir daire modelleriniz seçin. Yatırım amaçlı aldığınız konut için ilk yapmanız gereken kaç yılda kendini amorti eder ve artıya geçer hesabı olmalı. Tercih edeceğin bölgenin kira getirisi, konut stoğu gibi bilgiler oldukça önemli olacaktır.
Her iki durumda da çevrenin gelişimi oldukça önemli. Yeşil alan, mega projeler, ulaşım projeleri evin değeri arttıran unsurlar olacaktır.
Ev alırken dikkat etmeniz ve mağdur olmamanız gereken bazı noktalar var. Evin ruhsatı, iskan belgesi, belirtilen alanın net alan mı brüt alan mı olduğu, bitmiş bir projeyse yerinde tespit edilmesi, konut için belirtilen satış fiyatına tapu harcı, kdv ve vergiler dahil olup olmadığını mutlaka tespit edin.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz