KONUTTA ARZ ŞOKU!

KONUTTA ARZ ŞOKU!

Duman İnşaat

Son günlerde fahiş rakamlara sahip olan konut fiyatları gündemden düşmüyor. Gerek satılık gerekse kiralık konutlarda fiyat artışı durdurulamıyor. Konut fiyatlarındaki artış sebebiyle kira krizi yaşanıyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ağırlıklı şekilde maliyet fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığının altını çizen Altan Elmas, "Konut fiyatlarının artması gündem oluyor. Bu çok doğal çünkü enflasyon tüm dünyanın gündemi" dedi ve Türkiye'de de ciddi bir enflasyon olduğunu vurguladı. Bu durumda da ev fiyatlarının yükselme beklenmemesinin doğru olmadığını dile getiren Elmas, "2019 yılından itibaren konut fiyatlarının yavaş yavaş yükseldiğini görüyoruz. Çünkü inşaat maliyetleri yükselmeye başladı o tarihten itibaren buna paralel olarak da konut fiyatları arttı" açıklamasında bulundu. Mart ayında neden %15 sorusuna şu yanıtı verdi: Şubat'ta savaş öncesi 750 dolara aldıkları demirin 920 dolara alınmaya başladığına vurgu yapan Elmas, dolar bazında %20 artış olduğunun altını çizdi. "Bunu yalnız inşaat demiri olarak görmemek gerek" diyen Elmas, demir ve çelik türevlerinin çok yükseldiğini, inşaatlarda batarya ve radyatör gibi %35-40 oranında çelik ürünü olduğunu aktardı. 

Habere göre; Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bütün emtia fiyatlarında artışa neden olduğuna dikkat çeken Elmas, 2021'in başından itibaren ciddi bir konut arz şokunun yaşandığını dile getirdi. 

Yazın toplu taleplerin ortaya çıktığına fakat 3 senedir konut üretiminin normal şartlarda yapılamadığına vurgu yapan Elmas, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

İşletme sermayelerinde de sorunla karşılaşıldığını belirten Elmas, 3 ay önce bir TIR demirin 450 bin TL'ye alınırken şimdi 1,5 milyon TL'ye alındığına vurgu yaptı. Elmas, ev fiyatlarındaki yükselişte yabancıya satışların önemli bir payı olmadığını belirtti. 

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz