KUZEY MARMARA OTOYOLU ve ETKİLERİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU ve ETKİLERİ

Duman İnşaat

Avrupa yakası ile İzmit arasındaki seyahat süresini 1 saatin altına düşürecek olan Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli 'nde emlak piyasasını hareketlenirdi. İstanbul Sakarya arasında 8 şeritli 4 gidiş 4 geliş olarak inşa edilen otoyolu güzergah boyunca yerleşim yerlerine ve arazilere değer katıyor.
Otoyol toplam 398 km uzunluğunda ve %85 'i tamamlanmış durumda. 3 ana bölümde ve 7 kesimden oluşuyor. Yavuz Sultan Köprüsü 'nün de projede yer almasıyla konforlu ve güvenli bir ulaşım ağı olarak olarak ifade edilen Kuzey Marmara Otoyulu 'nun İstanbul 'un kuzeyinde yer alan 148 km lik Odayeri-Paşaköy arası 2016 Ağustostan bu yana hizmet veriyor. Kurtköy ve Akyazı bölümü de 2020 nin ikinci yarısında açılması planlanıyor.
Avrupa yakasından yola çıkan biri en fazla bir saatte İzmit 'e ulaşabilecek. Bu durum  uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlerin ve haftasonları Kocaeli 'nde bahçe ve köylere gitmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.
Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, otoyolun 90 kilometrelik kısmı Kocaeli 'nde yer aldığını, her ilçeden çıkış olduğunu, İstanbul 'un gürültü ve trafiğinden uzaklaşmak isteyenler için cazip olduğunu ve bu durumun bölgeye değer katacağını ifade etti. Hacıoğlu son yıllarda İstanbulluların keyifli hafta sonu geçirebilmek için özellikle Sapanca 'yı tercih ettiklerini belirtti ve "Şimdi tam tersi burası olacak. Avrupa yakasından Kuzey Marmara Otoyolu'na giren biri 40-50 dakikada İzmit'e ulaşabilecek ya da Anadolu yakasında oturan biri Akmeşe'den aldığı yere 1 saat içerisinde ulaşabilecek. Kocaeli gayrimenkul yatırımı anlamında 2020-2021'de çekim merkezi olacak." şeklinde konuştu. bölgede hobi bahçelerinin oldukça popüler olması istanbullu yatırımcıların çok fazla olması sebebiyle Hacıoğlu;"Bu trend Kocaeli'de 2020 itibarıyla başlayacak. Beyaz yakalı insanlar Kocaeli'yi tercih ediyorlar. İstanbullu yatırımcı ne alacağını bilen, nereden ne kadar alacağını bilen bir yatırımcı. Beyaz yaka olarak tabir ettiğimiz üst düzey yöneticiler. Bu profile sahip olanlar çok daha fazla geliyor. Bizim rakamlarımız İstanbul'a göre çok komik. İstanbul'un herhangi bir ilçesinde 100 metrekare yerin değeriyle burada 20 dönüm arsa alabiliyorlar. Ondan dolayı da burayı tercih ediyorlar." sözlerine devam etti.
Hacıoğlu parselasyonların yapıldığını her tarlaya araçla giriş yolu olduğunu belirtti. Bölgenin arazi, fiyatlarına da değinen Başkan "Bundan 10 yıl öncesine kadar bir yerin metrekare değeri 3-5 lira civarındaydı. Yani bir dönüm yer 5 bin liraydı. Şimdi o 5 bin lira olan yerin değeri 60-70 bin liraya çıktı. Şu anda en uygun metrekare fiyatı 20 ila 25 lira arasında. Yine Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği yerleşim yerine yakın yerlerde metrekaresi 100-120 lira arasında kamulaştırma yapıldı. Bu durum yolu olmayan, tarla niteliğindeki yerlerin fiyatlarını da arttırdı. Yerin konumuna ve imarına göre değişiyor. Şunu diyebilirim, metrekaresi 20 liradan 100 liraya kadar olan yerler var. Yol hizmete girdikten sonra bu fiyatlar daha da artacak. Orta vadede Kocaeli çok daha farklı bir kimliğe kavuşacak." dedi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz