MARKA ŞEHİR “İZMİR”

MARKA ŞEHİR “İZMİR”

Duman İnşaat

İzmir ‘e yapılan yatırımların artması ile birçok sektör hareketlendi. Tabiî ki konut sektörü de hız kazandı. Markalı konut üreticileri gözlerini İzmir 'e çevirdi. İzmir ‘de 2019 yılına kadar tahmini olarak 20 milyar liralık yatırım uygulanması hedefleniyor. İzmir- İstanbul otoyolu, Ankara ile bağlanan hızlı tren projesi kentsel dönüşüm hareketleri etkisiyle İzmir hem üretici hem de tüketici kesimin cazip bölgesi oldu. Yaklaşık 15 bin konut yapımı devam ederken AVM yatırımları içinde çok cazip oldu ve mıknatıs gibi bölgeye çekildiler. İzmir ‘de mevcut 24 AVM bulunurken yapılacak yeni yatırımlarla 30 AVM bulması bekleniyor.

Yapılan araştırmalara göre İzmir en yaşanabilir şehirlerin arasında yer alması ile beraber sadece konut değil pek çok sektörde yatırımcılar hareketlendi. Son zamanlarda sürekli göç alan İzmir, en fazla göçü İstanbul ‘dan aldığı gözlemleniyor. Özellikle son 8 aydır artan bir ivmeyle İstanbul ‘dan ayrılmak isteyen ve İzmir ‘de iş pozisyonları arayan beyaz yakalar çok fazla görülmektedir. Egede yaşama isteği, doğa, deniz, huzur, hoşgörü, kolay ulaşım İstanbul ‘da yaşayan beyaz yakalıların hayalinde olan bir yaşam olması sebebiyle tercih ediyorlar. Ayrıca Aliağa ‘da bulunan petrokimya tesisleri ve tirede bulunana tarımsal sanayi yatırımlarının yanı sıra bazı büyük şirketlerin maliyet düşürmek ve donanımlı iş gücünden faydalanmak için operasyon kısımlarını İzmir ‘e taşıması beyaz yakalılar için avantaj olmaktadır.

Sadece tüketici kesim için değil gayrimenkul üretici firmalarda gözünü İzmir ‘e çevirmesinde çekici sebepler var. İzmir inşaat sektörü için sahip olduğu avantajlar ile cazibe olmuştur. Örneğin geniş limana sahip olması, hammaddeye kolay ulaşım, jeo-stratejik ve lojistik önemi, üniversite ve sanayi işbirliği ortamının gelişmişliği yer altı kaynakların zenginliği, 13 organize sanayi bölgesi ve şehirde teknolojiyi geliştirme bölgelerine sahip olması ilk akla gelen özellikleri arasındadır.

İzmir ‘de gerçekleştirilmiş bir araştırmaya istinaden arsa ve arazi yatırımlarının başında gelen ilçeler olarak Çeşme, Urla, Güzelbahçe diğer taraftan Kemalpaşa, torbalı, menemen ve Seferihisar yer almaktadır. Araştırma sonucuna göre urla ve Seferihisar ‘da arazi fiyatları, menemen ve torbalıda site içi yeni yapıların daire bedelleri yüzde elliden fazla artmış durumda. İzmir ‘in merkezine bakıldığında ise yeni ve lüks yapılaşmaların büyük çoğunluğu bayraklı, Bornova ve Karşıyaka ‘da görülüyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz