NEDEN TÜRKİYE?

NEDEN TÜRKİYE?

Duman İnşaat


Uluslararası gayrimenkul şirketi Colliers International Türkiye ile GYODER tarafından 6 aylık periyotla yılda iki kez yayınlanan ve yabancı yatırımcılar için hazırlanan ‘REstate Turkey-A Close Look to Comparable Markets’ raporunun 3.sü yayınlandı. 
Yayınlanan bu rapor, Türkiye pazarına girmeyi amaçlayan yatırımcılara karşılaştırmalı veriler ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye gayrimenkul piyasası hakkında oldukça yol gösterici oluyor. Rapor sayesinde Türkiye de yatırım imkanları görülebiliyor ve bu alanda doğru bilgiye ihtiyaç duyan yabancı yatırımcılara kapsamlı veriler ile bilgilendirme sağlıyor.
Peki Neden Türkiye 'ye Yatırım Yapılmalı?
Raporda, gayrimenkul sektörünün farklı alt segmentlerinden son yıllarda gerçekleşen yatırım getirileri üzerinden, İstanbul piyasasının diğer büyük illere göre karşılaştırmalı analizi yer alıyor. Neden Türkiye’de yatırım yapılmalı?’ başlığındaki bölümde, Türkiye’nin 2050'ye kadar ilk 15 ekonomi içinde olmasının beklendiği vurgulanıyor. ayrıca Türkiyenin finans merkezi olarak gelişen ve büyüme potansiyeline sahip İstanbul 'un 400 noktaya direkt uçuş ve 22 başkente 2 saatte direkt ulaşım sağlandığı belirtildi. Kur riskinin azalışı ve kiraların artmaya başlaması yönünde beklentiler, raporda Türkiye pazarına girmeyi planlayan yatırımcılar için uygun yatırım koşullarının oluşmaya başladığı sonucuna varılıyor.
Diğer önemli piyasalar ile kıyaslandığında İstanbul 'un değer artış potansiyeli ve getiri oranları düşen diğer önemli pazarlara göre daha cazip hale gelmeye başladığı belirtiliyor. Ofis ve Perakende sektörleriyle ilgili bölümde, geleneksel alışveriş merkezi ve ofis piyasalarıyla ilgili getiri oranları, tüketici güven endeksleri, kira seviyeleri ve piyasa trendleri analizleri yer alıyor. AVM lerdeki kira sözleşmelerinin dövizden TL ye dönüşümünün sektörünü nasıl etkilediği tespitlerinde bulunulmuş.
Kozyatağı/Ataşehir bölgesinde yer alan İstanbul Finans Merkezi projesi ve bünyesinde yapılacak diğer finans kurumlarının, bu bölgeyi İstanbul'un cazibe merkezine dönüştürmesi ve bu bölgeye talebin artacağı yönünde öngörülüyor.
Otel Piyasası bölümünde İstanbul otel piyasasındaki hızlı toparlanış, doluluk oranlarındaki artış ve oda başına düşen gelir bilgilerine yer veriliyor.
Konut piyasasındaki konut faizlerindeki düşüş ile tekrar canlanan ve aralık ayında konut satış rakamlarının rekor kırmasına ilişkin ayrıntılara değinilmiş ayrıca Endüstriyel Piyasa bölümünde de bölgeler bazında kira ve boşluk oranları; ‘İpek Yolu Projesi’ ve son yıllarda artan e-ticaret hacminin Türkiye lojistik piyasasına etkileri değerlendiriliyor. 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz