KİRA DESTEĞİ YERİNE ‘ÜCRETSİZ EV’ PROJESİ

KİRA DESTEĞİ YERİNE ‘ÜCRETSİZ EV’ PROJESİ

Duman İnşaat

 

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra kentsel dönüşüm çalışmaları ülke genelinde hızlandı. Özellikle olası Marmara depremine karşın İstanbul'da yaşlı yapı stoğuna dikkat çekilirken, hükümetin kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir projesi gündeme bomba gibi düştü. Buna göre hak sahiplerine kira desteği yerine "geçici evler" tahsis edilecek. Vatandaşlar evlerine giresiye kadar bu konutlarda ücretsiz bir şekilde kalacak.

 

İstanbul’da sağlıksız yapı stokunu dönüştürmek amacıyla hız verilen kentsel dönüşüm çalışmalarında hükümet, kira yardımı yerine yeni formüller üzerinde çalışıyor. Gündemde olan konular arasında geçici ev formülü de bulunuyor.

 

Habere göre, şu an fikir aşamasında olunan uygulama için gelecek günlerde belediyeler başta olmak üzere alanında ilgili uzmanlarla görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

 

Yapılacak görüşmeler sonrasında formülün uygulanıp uygulanmayacağı açıklanacak. Bu formülün hayata geçmesi ile birlikte hem kiralarda fahiş fiyat uygulaması sınırlandırılacak hem de vatandaşa da büyük bir kolaylık sağlanacak.

 

VATANDAŞLARI YÜKSEK KİRADAN KORUYACAK

Hükümet kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın yüksek kira fiyatları sebebiyle mağdur olmaması için yeni formüller üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Bu formüllerden biri ise "geçici ev" verilmesi. Formüle göre, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın kira yardımı yerine rezerv alanlarda inşa edilen dairelerde ikamet etmesi planlanıyor.

 

TAHSİS EDİLEN EVDE ÜCRETSİZ KALACAKLAR

Söz konusu plana göre, vatandaşlar evlerinin dönüşüm süreçlerinde herhangi bir ücret ödemeden rezerv alanlardaki konutlarda kalabilecek. Kentsel dönüşüm çalışmasının tamamlanmasından sonra ise bu konutlardaki vatandaşların evlerine dönmesi, kentsel dönüşüme başlanan yerlerdeki vatandaşların bu konutlara yerleştirilmesi hedefleniyor.

 

 

KOLAYLIK SAĞLANACAK

Dönüşüm süreci boyunca söz konusu uygulamanın devam etmesi hedeflleniyor. Aktarılan bilgiye göre, sağlanan kira yardımı mevzuat ile düzenleniyor. Belirlenen kira yardımı düzenleme yapılmadan değiştirilemiyor. Bu nedenle bölgeden bölgeye farklılık gösteren kira bedelleri, verilen kira yardımı ile karşılanamayabiliyor. Üzerinde çalışılan bu konu ile yükselen kiralar karşısında vatandaşa büyük kolaylık sağlanması planlanıyor.

 

39 İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Dünyada deprem riski taşıyan 10 büyükşehir arasında yer alan İstanbul’da, 5,8 milyon civarında bağımsız birim bulunuyor. Bunların 1,5 milyonu ise riskli yapı gözüküyor. İlk etapta en riskli gruptaki 600 bin adet konut dönüştürülecek. Sonrasında ise riskli gözüken 1 milyon adet yapı dönüştürülecek. Şu an İstanbul’un 39 ilçesinde 188 alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz