DEV BÜTÇE

DEV BÜTÇE

Duman İnşaat

Cumhurbaşkanlığı 'nın yayınladığı rapordan edinilen bilgilere göre, 2018 yılında genel bütçe 97 milyar olarak bekleniyordu. Ancak vergi dışı gerçekleşmesi %40 artış sağlamasıyla 136.5 milyar lira rakamına ulaştı.  Bu yüksek artışa İmar Barışı uygulaması etkili oldu.
 Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, 2018 yılında merkezi bütçe gelirleri beklenenden 8 kat fazla oldu. Raporda bu durumun vergi gelirleri ile faiz, pay ve ceza tahsilatlarının tahmin edilenden yüksek olması olarak belirtildi. Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 'nda  65 milyar 780 milyon tl olarak planlanmış olan Kurumlar Vergisi tahsilatı yıl sonunda 78 milyar 673 milyon tl ye ulaştı. Ancak Özel Tüketim Vergisi 'nde ise öngörülen 146 milyar 524 tl iken tahsilatı yapıldıktan sonra 133 milyar 906 milyon tl ile hedefinin %8.6 oranında altında kaldı.
Totalde genel bütçe gelirinde vergi, ana kalemi oluştururken 2018 yılı için 599 milyar lira vergi amaçlandığı ve 621 milyar tutara ulaşılan raporda; “Vergi gelirlerindeki bu yüksek performansı başta kurumlar vergisi olmak üzere birçok vergi kalemi olumlu etkilemiştir. 2018’de kur ve ithalat kaynaklı ithalde alınan KDV ile ücret ve menkul sermaye iradı kaynaklı gelir vergisinde tahminin üzerinde artış yaşanmıştır. Ayrıca yeniden yapılandırma kanunları kapsamında beklentinin üzerinde tahsilatlar sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz